KİTSO'dan ilk ve ortaokullara ayakkabı yardımı

Kilis Ticaret ve Sanayi Odası (KİTSO) tarafından ilk ve orta dereceli okullarda okuyan bin 200 öğrenciye ayakkabı dağıtıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2013 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
KİTSO'dan ilk ve ortaokullara ayakkabı yardımı

KİTSO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen ayakkabı dağıtım törenine; Vali Süleyman Tapsız, KİTSO Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, KİTSO Meclis Başkanı Mehmet Özçiloğlu ve okul müdürleri katıldı.

KİTSO Başkanı Mehmet Erdal Öndeş, yaklaşık 10 yıldır mutat hale getirdiklerini, ihtiyaç sahibi ilk ve ortaokul öğrencilerine yardım yaptıklarını belirterek, "İlköğretim okullarına ayni yardımlarımız uzun süreden beri devam etmektedir. Bu yardımlar bazen kırtasiye, bazen kışlık kaban veya mont, bazen ayakkabı olarak yapılmaktadır. Bu yıl da Yönetim Kurulumuzun almış olduğu karar gereği merkez ilkokul ve ortaokullarda okuyan ihtiyaç sahibi çocuklarımıza kışlık bot dağıtımı yapılması kararlaştırılmıştır. Dağıtacağımız bot sayısı bin 200 adettir. Gönül ister ki yoksul veya varlıklı Ancak kısıtlı imkanlar nedeni ile bu mümkün olamamaktadır. Sayının kısıtlı olması nedeni ile okullarımızın öğrenci sayısı ile dağıtılacak ayakkabı sayısına göre bir orantı kurularak okullara tahsis edilmiştir. Dağıtılacak olan botların giderleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden temin edilmiş olup, toplam tutarı 30 bin TL'dir. Bundan önce de Ramazan ayında yine Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden sağlanan 35 bin TL kaynak ile 700 fakir aileye pirinç, şeker, yağ, makarna ve şehriyeden oluşan gıda yardımı yapılmıştır. Bu yardımların yapılmasında bizlerden desteğini esirgemeyen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu'na huzurlarınızda teşekkür ederek minnet ve şükranlarımızı sunmayı bir borç bilirim" dedi.

Kilis'in eğitimde göstermiş olduğu başarıların herkesi memnun ettiğini belirten Öndeş, "Bu başarının yakalanmasında en büyük katkı muhakkak ki Milli Eğitim camiasının ve onun değerli yöneticilerindir. Bizlere bu onuru yaşatan Milli Eğitime de yardımlarımız bundan sonra da devam edecektir. Yine Odalar ve Borsalar Birliği'nin katkıları ile Kilis'e yakışır bir fen lisesi kompleksi yaptırma çalışmalarımız devam etmektedir. Yapılacak olan fen lisesi için arsa temin edilmeye çalışılmaktadır. Sayın Valimiz bunun için yoğun çaba sarf etmektedir. Huzurlarınızda Sayın Valimize minnet ve şükranlarımızı sunarım. Arsa temini ile birlikte yeni Fen Lisemizin de inşaatına başlanılacaktır" diye konuştu.

Vali Süleyman Tapsız ise yardımlarından dolayı KİTSO ile TOBB'ne teşekkür ederek, "Fakir öğrencilerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasını önemsiyorum. Çünkü birçok öğrenci ekonomik nedenlerden dolayı giyse alamayabiliyor. Bu nedenle herkes üzerine düşeni yapmalıdır. Kilisli işadamlarını fakir öğrencilere daha fazla yardım etmeye çağırıyorum" şeklinde konuştu.

Kilis'in eğitim alanında büyük başarılara imza attığını ifade eden Vali Tapsız, "Kilis'in üniversite sınavlarında başarısı ortadadır. Başarının devam etmesini istiyoruz. Burada velilerimize, öğretmenlerimize ve okul müdürlerini büyük görevler düşüyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha kaliteli eğitim alması için el birliği ile çalışmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmalardan sonra okul müdürlerine ayakkabılar öğrencilere verilmek üzere takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber