KDV'deki indirim oranı yükseltiliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Mart 2006 11:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Katma değer vergisinde indirimli orana tabi işlemlerdeki iade sınırı 10 bin YTL'ye yükseltiliyor.

Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan Katma Değer Vergisi Genel Tebliğ Taslağına göre indirimli orana tabi işlemlere ilişkin olarak yüklenilen ve indirim yoluyla giderilemeyen KDV'de 2004 yılında geçerli olan 9 bin 100 YTL tutarındaki iade talep sınırı 2005 yılı için yüzde 9.8'lik yeniden değerleme oranı kadar artırılacak ve 10 bin YTL olarak uygulanacak.

Söz konusu düzenleme halen KDV'de yüzde 8 ve yüzde 1'lik tarifeye tabi mal ve hizmetleri satanların hammadde nakliye işletme kıymet alımı ve bina inşaat gibi alımlarında daha yüksek oranda KDV ödemesi ve 1 yıl içinde üstlendiği bu vergiyi indirememesi durumunda devreye giriyor.

Her yıl yeniden belirlenen limitin üstündeki vergi mükelleflere iade ediliyor. Düzenleme kapsamına yüzde 1 ve yüzde 8'lik KDV grubunda yer alan fırıncılar temel gıda maddesi satanlar eğitim ve sağlık kurumları gibi kişi ve kuruluşlar giriyor.

BASİT USULE DESTEK

Bu arada aynı Tebliğ Taslağı ile esnaf ve sanatkarlar odası tarafından basit usule tabi mükelleflerin defterlerinin tutulması karşılığında alınan ücretler katma değer vergisinden istisna edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber