PTT'ye bir tebrik, bir öneri..

PTT'nin herhangi bir zorunluluk olmamasına rağmen gişe görevlisi ve dağıtıcı kadrolarında (Toplam 3 bin 357 kadro) sadece KPSS puanını esas almasından dolayı tebrik ediyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Ekim 2013 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PTT'ye bir tebrik, bir öneri..

PTT, 2012 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) giren adaylar arasından mühendis, mimar, avukat, gişe görevlisi, dağıtıcı ve tekniker unvanlı "İdari Hizmet Sözleşmeli Personel" alım ilanını 11 Ekim 2013 tarihi itibariyle yayımladı. Başvurular 21-25 Ekim arasında yapılacak.

2,332 Gişe Görevlisi İçin
*Atamalar doğrudan KPSS puanı başarı sırası ve tercihlere göre yapılacak olup, ayrıca sözlü sınav yapılmayacaktır.
*En az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının ilanda belirtilen bölümlerinden mezun olmak ve KPSS P3 puanı en az 70 olanlar başvurabilecek.
*En fazla 20 tercih yapılacaktır.
*Yerleştirme sonuçlan 1 KASIM 2013 tarihinde PTT'nin internet adresinde ilan edilecektir.

1,025 Dağıtıcı İçin
*Atamalar doğrudan KPSS puanı başarı sırası ve tercihlere göre yapılacak olup, ayrıca sözlü sınav yapılmayacaktır.
*En az iki yıllık eğitim veren yüksekokulların, ilanda belirtilen bölümlerinden mezun olmak.ve KPSS P93 puanı en az 50 olanlar başvurabilecek.
*Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı olduğunu, erkeklerde en az 1.68 cm, bayanlarda en az 1.60 cm boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15'den fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek.
*En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.
* En fazla 20 tercih yapılacaktır.
* Yerleştirme sonuçlan 1 KASIM 2013 tarihinde PTT'nin internet adresinde ilan edilecektir.

DEĞERLENDİRME

1- PTT'nin sözlü sınav yoluyla kayırmacılığın artarak devam ettiği bugünlerde, sadece KPSS puan sıralamasına dayalı personel alımını önemsiyoruz. Ancak bu uygulama mühendis, mimar, avukat ve tekniker kadrolarını kapsamalıydı. Yönetim kurulu kararını bu yönüyle eksik buluyoruz.

2- Bir diğer önemli konu ise alımların yapılma tarihi... Bilindiği üzere 2013/2 KPSS tercihleri 18 Kasım ila 27 Kasım 2013 tarihleri arasında alınacak. PTT personel alımını Ekim ayında değil, Kasım ayındaki yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra yapılmalıydı. Zira hali hazırdaki mevzuata göre PTT'ye Ekimde yerleşecek adayların, Kasım ayındaki 2013/2 KPSS tercihlerine başvurmasını engelleyen bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu nedenle, çok sayıda boş kadro oluşmaması için, personel alımının Aralık ayına bırakılmasında fayda bulunmaktadır.

Zeki KARA
Eğitimci-Yazar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber