Avustralya ve Yeni Zelanda Türkiye'den 20 bin kalifiye eleman istiyor

Haber Giriş : 16 Mart 2006 06:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

16.03.2006 - 17:30 Başesgioğlu: Avustralya'dan resmi bir işgücü talebi yok


Başbakan Tayyip Erdoğan, geçen aralık ayının başlarında Avustralya ve Yeni Zelanda'yı ziyaret etmişti. 11 gün süren gezi sırasında Türkiye ile bu iki ülke arasında ortak projeler geliştirilmiş, ortak kararlar alınmıştı. Bu kararların ve projelerin uygulanması yeni işbirliği alanlarının araştırılması için Tarım ve Köyişleri Bakın Mehdi Eker, 27 Şubat'ta Avustralya ve Yeni Zelanda'ya gitti. Gezisini tamamlayan Bakan Eker, bu iki ülkeden sevindirici haberlerle döndü.

ALMANYA ÖRNEK OLMUŞ

Avustralya ve Yeni Zelandalı yetkililer, Türk işçilerinin Alman ekonomisine katkılarını hayranlıkla izlediklerini, bu nedenle Türkiye'den 20 bin kalifiye eleman almak istediklerini Bakan Eker'e bildirdi. Tercihlerinin eğitimli, dil bilen, meslek sahibi Türkler olduğunu, özellikle hemşire, doktor, inşaat mühendisi, kimya, petrol, maden, makine mühendisleri, operatör, teknik personel, bilgisayar bilen uzmanlar ve kalifiye işçi istihdam etmek istediklerini söylediler.

BAŞESGİOĞLU NETLEŞTİRECEK

Bu talebe olumlu yaklaşan Tarım Bakanı Eker, yurda dönünce konuyu Başbakan Erdoğan'a açtı. Başbakan Erdoğan da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu'ndan Yeni Zelanda ile Avustralya'ya gidip ayrıntıları görüşmesini istedi. Başesgioğlu, ziyarete karan verdi ancak gidiş tarihi henüz belli olmadı. Avustralya ve Yeni Zelanda'nın taleplerinin karşılanması halinde 1971'de Almanya başta olmak üzere çeşitli Avrupa ülkelerine giden Türk işçileri, bu kez yönünü Okyanusya ülkelerine çevirecek.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber