AKP ile CHP arasında ?imam' kavgası çıktı

Haber Giriş : 17 Mart 2006 08:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MEZARLIKLAR Müdürlüğü'ndeki 54 boş imam kadrosuna, mimar ve mühendis alımını sağlayacak düzenleme İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. CHP, düzenlemenin arkasında, mezarlık ve cenaze işleri hizmetinin özelleştirilmesinin yattığını öne sürerek, imam yerine mimar ve mühendis alımına ret oyu verdi.

Meclis oturumunda CHP grubu adına söz alan Tuzla'dan Büyükşehir Belediye Meclis ve Meclis Hukuk Komisyonu Üyesi Hatice Bayram, karara ?cenaze işlerinin özelleştirilmesinin sosyal devlet anlayışı ile bağdaşmadığı' gerekçesiyle katılmadıklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Akar da, cenaze işlerinin bir kamu görevi olduğunu belirterek, ?Taşerona para kazandırmak için, insanların en acı gününde önemli bir hizmetle yanında olmaktan vazgeçemezsiniz. Bu acı günde de, imamıyla, cenaze aracıyla burada özenle kamu hizmetinin yerine getirilmesi gerekir. Bunun da sosyal devlet anlayışı ilkesi içinde yapılması gerekir? dedi. İmam yerine, mimar ve mühendis alımını kapsayan, ?kadro değişikliği' raporu, Meclis'te CHP'nin karşı çıkmasına rağmen oy çokluğu ile kabul edildi.

Mezarlıklar Müdürü Adem Avcı ise, uzun vadede mezarlık işlerinin özelleştirilmesini istediklerini, ancak şu anda böyle bir düşüncelerinin söz konusu olmadığını söyledi. Avcı, ?80 tane imamım var. Bana yetiyor da artıyor. Mecliste gündeme gelen konunun boş kadroların doldurulması olarak algılanmalı? diye konuştu.

Alınacak 8 mimar ve 46 mühendisin büyükşehirde Mezarlıklar Müdürlüğü'ne bağlı değil, diğer birimlerde görevlendirilecekleri belirtildi.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber