Erdoğan, kira yardımına karşı çıktı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Mart 2006 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerinin maaş zammı talebinden sonra lojman yerine kira yardımı isteğine de geçit vermedi. Erdoğan, lojman yerine kira yardımı isteyen vekillere, "Maaşlara zam yapmayalım derken kira yardımı verirsek, bunu millete anlatamayız" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Geçinemiyoruz" diyerek maaşlarına zam isteyen milletvekillerinin şimdi de kira yardımı talepleriyle karşılaştı. AK Parti Grup Başkan Vekili Salih Kapusuz, partinin Kızılcahamam Kampı'nda Başbakan Erdoğan'a "Milletvekillerine lojman yerine kira yardımında bulunalım" önerisini götürdü.

Erdoğan ise bu dönemde milletvekillerine kira yardımı vermelerinin yanlış anlaşılmalara yol açacağını belirterek, "Salih Bey sen Kayserilisin. Kayserili gibi söylüyorsun" diye espri yaptı. Bir taraftan "milletvekili maaşlarına zam yapmayalım" derken diğer taraftan kira yardımı vermelerinin doğru olmayacağını kaydeden Başbakan Erdoğan, "Olur mu böyle bir şey? Bu dönemde yanlış anlaşılır. Millete anlatamayız böyle bir şeyi" diye konuştu.

Aynı toplantıda AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Ayşe Böhürler de ilginç bir çıkış yaptı. "İçimize kapandık" özeleştirisinde bulunan Böhürler, partinin değişik siyasi görüşlü insanlarla ve gruplarla toplantılar yapması gerektiğini vurguladı. Böhürler, "Karşılıklı görüş alışverişinde bulunup, paneller düzenlemeliyiz. Partinin siyasi çalışmalarına aktivite kazandırılmalı" açıklamasında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber