Kore gazisinin cenaze namazını oğlu kıldırdı

Samsun'un Terme ilçesine bağlı Kozluk beldesi Akçay Mahallesi'nde ikamet eden 91 yaşındaki Kore Gazisi Hasan Doğancı, geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2013 18:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kore gazisinin cenaze namazını oğlu kıldırdı

Samsun'un Terme ilçesine bağlı Kozluk beldesi Akçay Mahallesi'nde ikamet eden 91 yaşındaki Kore Gazisi Hasan Doğancı, geçirdiği rahatsızlık sonucu vefat etti. Doğancı'nın cenaze namazını oğlu kıldırdı.

1952-1954 yılları arasında askerliğini Kore'de muharebelere katılarak geçiren 6 çocuk babası İstiklal Madalyalı Kore Gazisi Hasan Doğancı, Akçay Merkez Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazını ise Ünye Taşbaşı Camii'nde imamlık yapan oğlu Nurettin Doğancı kıldırdı. Düzenlenen cenaze törenine Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, Terme Kaymakamı Fahri Meral, Kozluk Belediye Başkanı Şenol Kul, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, ailesi ve sevenleri katıldı.

Tören öncesi duygu ve düşüncelerini dile getiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril; "Dünyada hiçbir toprak parçası bizim topraklarımız kadar vatan olmayı hak etmemiştir. Aziz topraklarımız üzerinde kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin mübarek kanları adeta hamur olmuştur. Gölgesinde hür ve bağımsız olarak yaşadığımız şanlı bayrağımız, rengini ve şeklini bu mübarek kanlardan almıştır. Şu anda merasimini yaptığımız Kore Gazimiz Hasan Doğancı amcamız, yüce Türk milletinin yüksek ahlaki değerlerinin bütün özelliklerini taşıyan üstün feragat ve cesaret örneği göstererek Türk milletinin adını tarih sayfalarına nakşetmiş bir kahramandır" dedi.

Cenaze namazının ardından Kore Gazisi Hasan Doğancı'nın naaşı, Akçay Mezarlığı'na götürülerek toprağa verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber