Sağlık personelinin ataması 'Personel Dağılım Cetveli'ne göre yapılacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Mart 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı'nca Atama ve Nakil Yönetmeliğinde yapılacak değişiklikle, sağlık personelinin ataması, "Personel Dağılım Cetveli"ne göre yapılacak.
"Personel Dağılım Cetveli", hem her ilde görev yapan, hem de ihtiyaç duyulan sağlık personelinin sayısını belirlerken, il içindeki dağılımı da gösterecek.
Böylece illere açıktan atamalar bu cetvele göre yapılırken, il içi dağılımlar da hizmet puanına göre düzenlenecek.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar'ın verdiği bilgiye göre, değişiklikle, yönetmeliğin tıkanıklık oluşturan maddeleri yeniden düzenlenecek.
Bunun için "Personel Dağılım Cetveli" adını verdikleri bir çalışma yürüttüklerini kaydeden Ünüvar, "İl içi dağılımları hizmet puanı esasına göre düzenleyen bir yönetmelik değişikliği olacak. Bu, hekimlerin hem Türkiye çapında iller arası dağılımını, hem de il içindeki dağılımını düzenleyecek ciddi bir çalışma olarak değerlendirilebilir" diye konuştu.

Bakanlığınca 2 yıl önce aynı yönetmelikte yapılan değişiklikle "hizmet puanı" esasının getirildiğini belirten Ünüvar, buna göre, bir yerden bir yere nakilde en önemli esaslardan birinin, hizmet puanı olduğunu kaydetti. Ünüvar, "Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sonra en fazla kamu görevlisinin çalıştığı bakanlık. Bunu yapmak çok kolay değildi ama iller arası değişimi artık bu esasa göre yürütüyoruz" dedi.

Ünüvar, yönetmelik değişikliğinin, hizmet puanı düşük olan personelin, "çalışmak istedikleri ilin taşrasında en azından belli bir süre görev yapmasını" öngördüğünü kaydetti. Ünüvar, "Hizmet puanı düşük olan, biraz daha taşrada çalışacak" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber