Genelkurmay'a tercümanlık yapan İşler, Başbakan'a danışman oluyor

Haber Giriş : 20 Mart 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hamas ile görüşme başta olmak üzere Ortadoğu politikaları nedeniyle danışmanı Ahmet Davutoğlu'nun tartışıldığı bir ortamda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yeni bir Ortadoğu danışmanı daha alıyor.

Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı'nda Arapça tercümanlık yapan Prof. Dr. Emrullah İşler'i başmüşavir olarak atıyor. Ortadoğu konularında Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün de danışmanı olan Ahmet Davutoğlu ile çalışan Erdoğan, Ortadoğu kadrosuna yeni bir isim daha katıyor. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Arap Dili ve Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden İşler, Türkiye'de Arapçayı en iyi bilen isimlerden biri olarak gösterilmesiyle dikkat çekiyor. Arapça'nın yanı sıra İngilizce de bilen İşler'in geçmiş yıllarda Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi ile Suud Üniversitesi'nde misafir öğretim üyesi olarak da görev yaptı.

Askerlerle arası iyi
Prof. İşler'in 1988 - 1989 yıllarında Genelkurmay Başkanlığı'nda Arapça tercümanlık yaptığı belirtilirken, askerliğini de Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda Arapça öğretmeni olarak yaptığı öğrenildi. Erdoğan'ın özellikle Ortadoğu konularında İşler'den faydalanacağı ve görüşlerine başvuracağı belirtildi. Ortadoğu politikalarında danışman olarak daha önce özellikle Davutoğlu'nun ismi öne çıkıyordu. Davutoğlu başta Hamas'ın Türkiye ziyareti başta olmak üzere bir çok konuda kamuoyunda tartışma konusu olmuştu. Erdoğan'ın diğer dış politika danışmanları arasında ise Adana Milletvekili Ömer Çelik, AKP MKYK üyesi Cüneyd Zapsu, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Dışilişkiler başdanışmanı Büyükelçi Ali Yakıtal gibi isimler yer alıyor.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber