İşyeri kapattıran uzaklaştırma

Boşanma davasında kocaya verilen "eşinin evine 500 metre yaklaşmama" kararı olay oldu. Dr. Ahmet Laçin, kendi evinden 50 metre uzakılktaki işyerine gidemeyince ağır maddi kayba uğradı. Laçin, hâkime dava açtı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 22 Ekim 2013 07:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İşyeri kapattıran uzaklaştırma

GİZEM KAŞİFOĞLU

Doktor Ahmet Laçin ile eşi Marina Laçin arasında şiddetli geçimsizlik sebebiyle boşanma davası açıldı. Davaya bakan İstanbul 11. Aile Mahkemesi aynı apartmanda farklı dairede bulunan annesinin evinde oturan Ahmet Laçin'in evine 500 metre yaklaşmasını yasakladı. Bu yasak, Dr. Laçin'i maddi açıdan büyük sıkıntıya soktu. Çünkü Dr. Laçin bu kararla işine de gidemez oldu. Doktorun Fındıkzade'deki evine kuş uçuşu sadece 50 metre mesafede bir polikliniği bulunuyordu.

35 BİN LİRA TAZMİNAT

Hasta randevularını iptal etmek zorunda kalan ve büyük maddi kayba uğrayan Ahmet Laçin karara itiraz ettiyse de değişiklik olmadı. Kararı veren hakim Şükran Yıldız'a 35 bin liralık tazminat davası açan Dr. Laçin, Yıldız'ı Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu'na da şikayet etti. Laçin, HSYK'ya yaptığı başvuruda şu ifadelere yer verdi: "Hakim, eşime tahsis edilen evle işyerim arasındaki mesafe 50 metre olmasına rağmen 500 metre yaklaşmama kararı vermiştir. Bu kararın yanlışlığını gerekçeleriyle ifade ederek ortadan kaldırılması talebimizi de hep reddetmiştir. Bu sebeple uzun süre işime gidemedim. Büyük maddi zararım oldu. Bu kararın sonunun gelmeyeceğini anladığım için kliniğimi taşıdım. Uzun süre hastalarımla ilgilenemediğimden devletteki emekli maaşım dışında herhangi bir gelirim kalmadı. Maaşım 1.830 TL iken 4.000 TL fahiş nafakaya hükmedilerek nafaka ödemem imkansızlaştırılmıştır. Birçok kez nafakanın ödenmemesi sebebiyle açılan birçok ceza davasında yargılanmama sebep olmuştur.

'HAKİM UMURSAMADI'

HSYK şikayet üzerine inceleme başlatırken tazminat davası halen Yargıtay'da sürüyor. SABAH'a konuşan Ahmet Laçin şunları söyledi: "Hakim işimi icra etmemi engellemiştir. Marina Lacin'in ve müşterek çocuklarımızın yaşadığı ev ile işyerim arasının 50 metre mesafede olduğunu müteaddit defalar bildirmemize rağmen hiçbir iyileştirme yapılmadı. İşimi icra edememem hakimin umurunda dahi olmadı. Maddi olarak büyük zarara uğradım. Bir süre sonra eve 500 metre mesafeden daha uzak bir noktada kendime yeni bir iş kurdum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber