Banka müşterilerine ücretsiz check-up tuzağı

Telefon aracılığıyla ulaştıkları vatandaşları "Kredi kartı ödemelerinizi düzenli yaptığınız için ücretsiz check-up kazandınız" gibi farklı vaatlerle kandıran teledolandırıcılar Sağlık Bakanlığı'nı da oyunlarına alet ediyor.

Haber Giriş : 23 Ekim 2013 22:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Banka müşterilerine ücretsiz check-up tuzağı

Şikayetvar'ın haberine göre: Telefonla dolandırıcılık yapanlar her gün yeni bir yöntem buluyor. Farklı bahanelerle vatandaşlardan para talep eden ve birçoğunu da tüm uyarılara rağmen kurdukları ağa düşüren dolandırıcılar bu kez de Sağlık Bakanlığı'nı kullanarak ücretsiz check-up bahanesiyle vatandaşları dolandırıyor.

Kredi kartı ödemelerini düzenli yapan banka müşterilerine sunulan özel bir hizmet olduğunu belirten dolandırıcılar, evrakları adrese teslim edeceklerini söyleyerek kişinin bilgilerini alıyor. Ücretsiz hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşları bir hafta sonra tekrar arayan dolandırıcılar yanlışlık olduğunu belirterek, "İstediğiniz özel hastanede 300 lira karşılığında check-up imkanından yararlanabileceksiniz" diyor. Fark ücretlerinin arttığı günlerde indirim kazandığını düşünen vatandaşlar ücret ödedikten sonra ilgili kimseye ulaşamıyor.

Sağlık Bakanlığı'nın adını kullanabileceklerini tahmin etmeyen ve kart bilgilerini veren Ayşenur K.'nın şikayeti şöyle: "Bir numaradan aradılar anlaşmalı oldukları bankanın müşterisi olduğumu ve ödemelerimi düzenli yaptığım için ücretsiz check-up kazandığımı söylediler. Bir hafta sonra tekrar aradılar ve yanlışlık olduğunu 300 TL karşılığında istediğim özel hastanede check-up yaptırabileceğimi söylediler. Annemin hasta oluşu ve fark ücretlerinde ki artış gibi nedenlerden dolayı teklifi kabul ettim ve ödeme yaptım. Bir daha kimse aramadı, arıyorum ilgilenen yok para iadesi istiyorum telefonu yüzüme kapatıyorlar. Lütfen Sağlık Bakanlığı bu dolandırıcılara fırsat vermesin"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber