Sosyal Sigortalar Yasa Tasarısı için referandum çağrısı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Mart 2006 14:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı için, 27 Mart-1 Nisan arasında "referandum" yapacak.

DİSK, KESK ve TTB tarafından Kızılay'da yapılan ortak basın açıklamasını okuyan DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, AK Parti hükümetinin bu yasa tasarısını, IMF ve Dünya Bankası'nın isteğine uygun biçimde hazırladığını öne sürdü. Görgün, yasa tasarısının TBMM'de kabul edilmesi halinde emeklilik ücretinin düşeceğini ve öngörülen emeklilik yaşına gelinceye kadar emeklilik maaşının alınamayacağını söyledi.

Görgün, emeklilik yaşının 68'e, prim ödeme gün sayısının ise 9 bine çıkarılacağını ifade ederek, "Aylık geliri 127 YTL olan herkesten 64 YTL sağlık sigortası primi alınacak. Memur aylıkları GSS prim kesintisi nedeniyle yüzde 5 oranında düşecek. Prim ödeyemeyenlere sağlık hizmeti verilmeyecek. Muayene, tetkik ve tedavinin her evresinde katkı payı adı altında ek ödeme istenecek. Teminat paketi adı altında bazı hastalıklar sigorta kapsamı dışına çıkartılacak. Parası olan parası kadar sağlık hizmeti alacak. Sağlık hak olmaktan çıkartılacaktır"dedi.

Görgün, TBMM'de grubu bulanan ve bulunmayan birçok siyasi partinin bu yasa tasarısını eleştirdiğini belirterek, "Hepimizin yaşamını etkileyecek bu yasa tasarısını AK Parti hükümetinin TBMM'deki çoğunluğuna dayanarak, toplum adına tek başına yasalaştırması doğru değildir. Son söz hakkı toplumda, yani bizde olmalıdır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber