Devlet, kendine hizmet ettiriyor

Resmi Gazetede yayımlanan dolu/boş kadro kararnamesinde, kurumların hizmetli ihtiyacı dikkat çekiyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Ekim 2013 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Devlet, kendine hizmet ettiriyor

24 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazetede dolu/boş kadro kararnamesi yer almıştır.

Kararnameye göre,

- İçişleri Bakanlığı taşra teşkilatı için 500 adet 12. derecen hizmetli kadrosu,

- Sağlık Bakanlığı taşra için 110 adet şoför ve 625 adet hizmetli kadrosu,

- Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu taşra için 150 şoför, 1000 hizmetli kadrosu,

ihdası yapılmaktadır.

Hükümetin 2002 yılında iktidara geldiğinde, ortaya koyduğu perpektifte, Devletin küçültülmesini hedeflediğini ancak yanlış politikalar nedeniyle ve büyük özelleştirme ihalelerine rağmen, Devletin daha da büyütüldüğüne dikkat çekmiştik.

Devlet büyüyünce, artan kamu personelinin ihtiyaçları da dikkat çekmektedir. Bir çok kamu kurumunda hizmetli ihtiyacı had safhadadır. Hizmetli kadrolarında çalışanlar, genel olarak o kurumda çalışan personelin özellikle de makam personelinin çay ihtiyacı veya binanın temizliği gibi hizmetlerine bakmaktadır. 24 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazetedeki dolu/boş kadro cetvellerine baktığımızda da, hizmetli talebi dikkat çekmektedir.

2003 yılında Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer kamu personel reform hazırlıkları sırasında yapmış olduğu değerlendirmede, kamuda aralarında şoför, sekreter ve çaycılarında bulunduğu 200 bin personelin devlete değil kişilere hizmet verdiğini bildirmişti.

Hizmet alımı yoluyla gördürülebilecek olan bir hizmet türünün (657'nin 36. maddesi buna imkan vermektedir), memurlar eliyle gördürülmesinde ne tür bir kamu yararı olduğunun artık tartışılması gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber