YÖK'ten MEB'e bir iptal davası daha

Haber Giriş : 23 Mart 2006 07:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK), Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Pedagojik Formasyon Kursu açılmasına ilişkin yayımladığı genelgesi ve ilgili işlemin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Danıştay'a sunulan dava dilekçesinde, Anayasa'nın 131. maddesi ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 43/b maddesine atıfta bulunuldu. Bu maddeler uyarınca öğretmenlik mesleğinin kazanılmasına yönelik eğitim ve düzenlemelerin, yükseköğretim kurumları ile YÖK'ün yetkisi dahilinde olduğu vurgulanan dilekçede şöyle denildi:

?Milli Eğitim Bakanlığı kamuoyunu yanıltır bir şekilde görev ve yetki alanının dışına çıkarak, fen ve edebiyat fakültesi mezunlarına pedagojik formasyon kursları düzenleneceğini, daha sonra bu kişilerin öğretmen olarak atanacağını duyurmuştur.

Basında çıkan haber ve köşe yazılarına göre, bakanlık yetkililerinin açıklamalarından kurs uygulaması kapsamının fen ve edebiyat fakülteleri mezunları ile sınırlı kalmayıp, kapsamını genişleterek, diğer alan mezunu (İlahiyat Fakültesi ve benzeri) kişileri de bu kurs kapsamına alacağı görülmektedir.?

tercüman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber