Hastanede deprem tatbikatı

Bolu'nun Mudurnu ilçesi devlet hastanesinde yapılan deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2013 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hastanede deprem tatbikatı

Bolu'nun Mudurnu ilçesi devlet hastanesinde yapılan deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Mudurnu'da, Bolu İl Sağlık Müdürlüğü, Mudurnu Devlet Hastanesi, Mudurnu Belediyesi İtfaiyesi, 112 Acil Servis, AFAD ve UMKE ekipleri tarafından deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Senaryo gereği 8.2 şiddetinde depremin olduğu Mudurnu'da, devlet hastanesi hasar gördü ve yangın çıktı.

Olay yerine gelen itfaiye, UMKE ve AFAD ekipleri, kısa sürede yangını söndürerek, hastanede mahsur kalan yaralıların kurtarılması için çalışma başlattı.

Hastaneden UMKE ve AFAD ekipleri tarafından güvenli bir şekilde çıkartılan yaralılar, hastane bahçesinde oluşturulan kriz merkezinde tedavi altına alındı. Hastanenin üst katlarında bulunan yaralılar ise Mudurnu Belediyesi İtfaiyesi ekipleri tarafından kurtarıldı.

Tatbikat hakkında AA muhabirine bilgi veren Mudurnu Devlet Hastanesi Başhekimi Eyüp Aytekin, yaşanabilecek herhangi bir afet durumunda hastane personelinin neler yapacağını bu tatbikatla göstermiş olduklarını belirtti.

Bu tür tatbikatların belli periyodlarla devam edeceğini ifade eden Aytekin, "Ülkemizin deprem kuşağında olduğunu unutmamak gerekir. Biz sağlık çalışanları olarak afet durumlarında vatandaşlarımıza en çok hizmet edecek meslek gruplarından birisiyiz. Bu nedenle öncelikle bizim afetlerden sağ ve yara almadan kurtulmamız gerekir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber