Yabancı öğretmenlerden Başkan Kocamaz'a ziyaret

Mersin'in Tarsus ilçesi Fevziçakmak İlkokulunun misafiri olarak "Bir Parça Zeytin Dalı Hayata sunulmuş hediyedir" (A Branch Of Olive, A Gift Of Life) projesi kapsamında İspanya ve Yunanistan'dan gelen öğretmen heyeti, Tarsus Belediyesini ziyaret ederek, Tarsus'un tarihi ve turistik yerlerini gezdiler.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ekim 2013 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yabancı öğretmenlerden Başkan Kocamaz'a ziyaret

İspanya ve Yunanistan'dan gelen heyete Tarsus Fevzi Çakmak İlkokulu Müdürü Mesut Sevinti eşlik etti.

11 yabancı öğretmeni makamında kabul eden Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, konuklara Tarsus'un tarihi, kültürü, demografik yapısı, belediye kampüsü ve İŞGEM'ler hakkında bilgi verdi.

Tarsus'un dünyanın en eski yerleşim yerlerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Kocamaz "Tarsus 10 bin yıllık geçmişiyle sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden birisidir. Dünyanın ilk kanalizasyon sistemi burada uygulanmış, Türkiye'de ilk elektrik burada üretilmiştir. Tarsus, Türkiye'nin yüreğinde Çukurova'nın tam göbeğinde tarihi İpek Yolu'nun üzerinde bulunan bir kenttir. Burası medeniyetlerin, dinlerin ve dillerin kesiştiği bir kenttir. Sizleri Tarsus'ta, böyle tarihi bir kentte, Hz. Daniyal'ın, St. Paul'un ve Yedi Uyurlar 'la Eshab-ı Kehf'in nefes alıp yaşadığı, suyunu içtiği bir kentte görmekten mutluluk duyuyoruz. Ayrıca birçok medeniyeti bağrında bulundurduğu için Tarsus'a bir barış ve kardeşlik şehri olarak algılanabilir. Tarsus sıcak iklim kuşağında bereketli topraklara sahip sıcakkanlı insanlara sahip bir kenttir. Topraklarında aklınıza gelebilecek her türlü ürün yetişir. Tarsus'un turizm menüsünde en geç beş yıl içerisinde çok fazla çeşitlilik oluşacak ve aynı zamanlarda hem deniz hem doğa ve köy hem de kayak turizminin yapılacağı çok önemli bir cazibe merkezi olacak. Şehrimizi ziyaret ettiğiniz ve kaldığınız süre içerisinde Tarsus'u ve Tarsus halkını yakından tanıma fırsatına kavuşacaksınız. İnşallah ülkenize dönerken şehrimiz ve yöremiz halkı hakkında olumlu izlenimlerle dönersiniz. Tarihimizi ve kültürümüzü tanıma fırsatı bularak ülkenizde kendi vatandaşlarınıza anlatırsınız. Tarsus'u ve Tarsus Belediyesini ziyaret ettiğiniz için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Yabancı konuklar Başkan Kocamaz'a kendi ülkelerini tanıtan broşür ve hediyeler sunarken, Başkan Kocamaz da misafirlere Tarsus'u tanıtan kitaplar ve hediyeler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber