Başbakanlık Genelgesinin çıkış nedeni SGK taşınmazlarındaki usulsüzlükler mi?

Kaynak : SGK Rehberi
Haber Giriş : 26 Ekim 2013 21:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

16 Haziran 2012 tarihli ve 28325 sayılı resmi gazetede yayımlanan 2012/15 sayılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Taşınmazları ile İlgili Yapılacak İşlemler Hakkında Başbakanlık Genelgesinin niçin yayınlandığı merak konusu olmaya başlamıştı.

Bu Genelgeyle; Kamu kurum ve kuruluşları (Belediyeler ve il özel idareleri hariç) ile sermayesinin yüzde ellisinden fazlası kamu kurum ve kuruluşlarına ait şirketlerin, kendi mülkiyetlerinde veya tasarruflarında bulunan taşınmazlarıyla ilgili olarak; kamu kurum ve kuruluşları, vakıf, dernek veya bunların şirketlerine, gerçek veya tüzel kişilere; satış, kira, irtifak, takas, tahsis, devir vb. her türlü tasarrufa yönelik işlemleri için Başbakanlıktan izin alınacağı karara bağlanmıştı.

Yine bu Genelgeyle kamu kurumlarının taşınmazları üzerinde yapılacak tasarruflar Başbakanlıkça zapturapt altına alınmıştı. Özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu çok sayıda taşınmazını bir protokolle Emek İnşaat ve İşletme A.Ş. ye devretmiş ve bu şirkette bu taşınmazları satarak elde ettiği kaynaklarla ihale kanunu kapsamı dışında inşaatlar yapmış bu nedenle de çok ciddi eleştirilere maruz kalınmıştı. Bu eleştiriler de kamuoyuna yansımıştı. Konunun dudak uçuklatan detaylarına ulaşmak için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber