Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli personel alımı sınavında skandal olacak bir şeyin yaşanmadığını bildirdi.

Haber Giriş : 02 Ocak 2004 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli personel alımı sınavında skandal olacak bir şeyin yaşanmadığını bildirdi.


Bakan Çelik, İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu'yu ziyaretinde, gazetecilerin sorusu üzerine, sınavı Sağlık Bakanlığı adına Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Şubesi'nin hazırladığını söyledi.

Sınava müracaat edenlerin, hesaplama sistemi nedeniyle hiç soru yapmasalar ve sıfır puan alsalar dahi, tercihleri nedeniyle bir yere yerleştiğini belirten Bakan Çelik, şöyle dedi:

''1 puan alan bir kişi Mardin'in Silopi İlçesi'ne, yine 0 puan alan Van'ın Bahçesaray İlçesi'ni tercih etmişse ve oraya hiç kimse istememişse ataması yapılmıştır. 40 puan alan biri İstanbul'un Şişli İlçesi'ni istemişse, oraya da müracaat fazlaysa yüksek puan almasına rağmen girememiş olabilir.

Üniversite Seçme Sınavı'nda da 220 puan alan bir öğrenci dışarıda kalırken, 160 puan alan biri Kafkas Üniversitesi'nin istediği bölümüne girebiliyor. Sağlık Bakanlığı tarafından bize baraj teklif edilmediği için, 'Şu puan üzerinde olanlar tarafımızdan alınacaktır' diye beyan edilmediği için sınava girenlerin puanları sıralanmıştır.

X yeri tercih eden kişi, kimsenin müracaat etmediği o yere 0 puanla da girmiştir. Bu olayların spekülasyonu yanlıştır. Zaten bu insanlar diploma almışlardır. Tercihle yapılan bu seçimde insanlar yanlış yeri tercih etmişse sonuç böyle oldu. Birinin hakkını birine yedirmiş değiliz.''

TBMM Başkanı Arınç ile yakın zamanda Türkiye'de demokrasi eğitimi ve Çocuk Meclisi'nin oluşturulması konusunda çalışma başlatacaklarını bildiren Çelik, bu konuda açıklamayı TBMM Başkanı ile yapacaklarını, şimdilik detay vermeyeceğini söyledi. Çelik, bakanlığının Türkiye'de demokrasi eğitiminin, demokrasi kültürünün oluşturulmasında önemli birmisyonu bulunduğunu da kaydetti.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber