Evi yanan vatandaş devletten yardım bekliyor

Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde yaşayan ve 2012 yılının Mart ayında evi yanan Osman Türkmiz (50), devletten yardım bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2013 15:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Evi yanan vatandaş devletten yardım bekliyor

Geçen yıl Mart ayında Kadışehri ilçesine bağlı Buzluk Köyünde yaşadıkları evin yanması üzerine Kaymakamlık tarafından ilçeye getirilen Türkmiz ailesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yapılan 25 bin lira yardım ile ev yapmak istedi. Ancak 25 bin lira, inşaatın tamamlanmasına yetmeyince ortada kaldı. Biri özürlüğü 5 çocuğu bulunan Osman Türkmiz, evinin geçimini tarlalardan anız toplayıp saman yaparak karşılamaya çalıştığını belirterek, " Geçen yıl mart ayında evim yandı. Hiçbir şeyim kalmadı. Kaymakamlık bizi evinizin kirasını öderiz, size ev yaparız diye bizi ilçe merkezine getirdi. Şimdi evimizin kirasını ödeyemiyoruz, iş olmadığı için çalışamıyorum, yazın tarlalarda kalan sapları toplayıp saman yapıp satmaya çalışıyorum. Saman da her zaman satılmıyor" dedi.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının kendilerine 25 bin lira ev yapmaları için yardımda bulunduğunu ifade eden Türkmiz, "25 bin lira evin ancak kaba inşaatını tamamladı. Paramız olmadığı için evi tamamlayamıyorum. Şuanda ne yapacağımız şaşırdım. Devletimizden yardım bekliyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber