Sosyal Sigortalar Yasa Tasarısı için referandum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Mart 2006 11:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Tabipleri Birliği (TTB), DİSK ve KESK, sosyal güvenlik reformu kapsamında hazırlanan "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı" konusunda, 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında "referandum" yapacak.

TTB İkinci Başkanı Metin Bakkalcı, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasa Tasarısı'nın, Türkiye'deki herkesin geleceğini doğrudan ilgilendirdiğini söyledi.

"Tasarının, sosyal güvenlik hizmetini yük olarak gören bir anlayışa sahip olduğunu" ifade eden Bakkalcı, "Bu, gayri vicdani bir yasa tasarısıdır" dedi.

Tasarının halka sorulmadan yasalaşmasının doğru olmayacağını ifade eden Bakkalcı, "Bu denli kapsamlı bir düzenleme, bütün toplumla paylaşılmalıdır. Bu konuda, yalnızca Türkiye'deki seçmenlerin 4'te birinin oyunu alan bir partinin kararının geçerli olmasını doğru bulmuyoruz" diye konuştu.

Yurt genelinde, 27 Mart-1 Nisan tarihleri arasında yapılacak "referandum" kapsamında sendikalar, siyasi partiler, okullar, belediyeler, muhtarlıklar, yurtlar, parklar, kampuslar, alışveriş merkezleri gibi yerlerde sandıklar oluşturulacak, sokaklarda da gezici sandıkların dolaştırılacak.

"Referandum" sırasında iki oy pusulası bulunacak. Kırmızı renkli olanı "hayır", beyaz olanı ise "evet" oyu olacak. Yaş sınırı olmadan herkes oy verebilecek.

"Referandumun" sonuçları ise 4 Nisan Salı günü basın toplantısıyla duyurulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber