İki öğrenci okul bahçesinde öğretmeni hastanelik etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Mart 2006 12:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de, bir ilköğretim okulunda sınıf öğretmenini bahçeye çağırıp başına tuğlayla vurarak yaraladıkları iddia edilen 2 çocuk yakalandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Sütlüce Mahallesi'ndeki bir ilköğretim okuluna gelen aynı okuldan mezun kuzenler G.A. (16) ve E.A.
(17), nöbetçi öğrenciye sınıf öğretmeni Ümit Güngör ile konuşmak istediklerini bildirdi.

Öğretmen Ümit Güngör'ün derste olduğunu öğrenen G.A. ve E.A, daha sonra sınıfa giderek öğretmene bahçede görüşmek istediklerini söyledi.

Okulun bahçesinde tartıştıkları öğretmen Ümit Güngör'ü, kafasına tuğlayla vurarak yaralayan G.A. ve E.A, daha sonra kaçtı. Yunusemre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ümit Güngör'ün başına 4 dikiş atıldı ve rapor verildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi ekiplerince yakalanan G.A. ve E.A. hakkında yasal işlem başlatıldı.

Okul Müdürü Mustafa Kayalı, AA muhabirine, olaya karışan kişilerden birinin kardeşinin okulda eğitim gördüğünü, 2 gün önce okul çıkışında annesiyle öğretmen Ümit Güngör arasında tartışma yaşandığını belirterek, kavganın bu nedenden kaynaklanmış olabileceğini bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Toklucu da, okullarda yaşanan şiddet olaylarının önlenmesi için her türlü tedbiri gözden geçirdiklerini, ancak sadece güvenlik önlemleriyle bu tür olayların önüne geçilmesinin mümkün olmayacağını söyledi.

Özellikle öğrencilerden gelecek bu tür saldırgan davranışları kabul etmelerinin mümkün olmadığını ifade eden Toklucu, "Okullarda yaşanan şiddet olaylarının önlenmesinde ailelere ve öğretmenlere büyük görevler düşüyor. Bu konunun çok iyi anlaşılması için Rehberlik Araştırma Merkezi'ne bilgilendirici broşür hazırlattık" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber