Öğretmenevinde garip yasak

Haber Giriş : 28 Mart 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BALIKESİR'in Sındırgı İlçesi'nde, öğretmenevindeki 3'ü öğretmen 4 kişilik grubun canlı müzik programı, yönetim kurulu kararıyla yasaklandı. Eğlence merkezi bulunmayan ilçede öğretmenevi müdavimleri, türkü gecelerinin son bulmasına tepki gösterdi. Daha önce de içki yasağıyla adını duyuran mekanda getirilen yeni sınırlama, şaşkınlıkla karşılandı.

Sındırgı'da öğretmenlerin hafta sonları eğlenebilmeleri için eğitim yılı başından itibaren cuma akşamları öğretmenevinde türkü geceleri düzenlenmeye başlandı. Hatta yılbaşı özel gecesine Kaymakam İdris Akbıyık, Emniyet Amiri Cumali Topaş ile ilçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Şağban da katıldı. Öğretmenler Nazmi Uçman, Elif Kaya ve Bülent Kaçmaz'ın da yer aldığı grup, ücretsiz sahneye çıkıp birbirinden güzel türkülerle arkadaşlarını eğlendirirken, kısa sürede geniş dinleyici kitlesi oluştu.

Ancak yılbaşından sonra oluşturulan yeni Sındırgı Öğretmenevi Yönetim Kurulu, canlı müziğe ve türkü gecelerine yasaklama getirdi. Kararda gerekçeye yer verilmezken, gürültüyle ilgili şikayetler üzerine yasak getirildiği belirtildi.

Geçen gün toplanan yönetim kurulu müzik yasağının özel toplantılar dahil her zaman uygulanacağını vurguladı, ancak öğretmen dışında herhangi bir daire amirinin veda yemeğinde serbest bırakılabileceğine karar verdi. Alınan karar doğrultusunda isteyenlere cuma akşamları ve özel gecelerde alkol servisinin devam edeceği kaydedildi. Yönetimden, Türk Eğitim- Sen üyesi 2 öğretmenden Yaşar Cambaz karara şerh koydu, istifaya kalkıştı, ancak arkadaşlarının telkiniyle vazgeçti. Yönetimin diğer 4 üyesinin ise Eğitim Bir- Sen üyesi oldukları kaydedildi.

KAYMAKAM ESNEK OLMALARINI İSTEMİŞ

Türkü gecelerine rezervasyon yaptırmak için öğretmenevini arayanlar yasağı duyunca tepki gösterdi, yer ayırtmaktan vazgeçti. Bazı öğretmenlerin imza kampanyası başlatma hazırlığı içinde oldukları belirtildi. İlçe Kaymakamı İdris Akbıyık, ?Bu konuda yönetim kurulu üyesi arkadaşlara biraz daha esnek davranmalarını söylemiştim. Konuyu milli eğitim müdürüyle görüşeceğim'' dedi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATMAŞA HAZIRLANIYORLAR

Tepkilerini dile getiren ve imza kampanyası başlatmaya hazırlanan türkü gecelerinin müdavimlerinden biri, ?Sındırgı küçük yer. Eğlenme ortamı yok. Canlı müzik yapılan restoran, bar, kafeler ilçemizde yok. Cuma günleri sadece öğretmenevinde müzik dinleme, oynayıp eğlenerek stres atma imkanı buluyorduk. Eğlence için kilometrelerce mesafe katetmek zorunda kalmıyorduk. Canlı müziğin kime ne zararı var anlayamadık'' dedi.

Öğretmenevi Müdürü Tuncay Öztürk, konuyla ilgili soruları yanıtsız bırakırken, çevresindekilere ?Üst katta Sındırgı Meslek Yüksek Okulu Öğrencileri kalıyor. Öğrencilerden ve çevreden gürültü şikayetleri üzerine yönetimin müzik yasağı kararı aldığı söyleniyor, ama bana bugüne kadar böyle bir şikayetle kimse bana gelmedi. Kararı anlamak zor'' dediği öne sürüldü.

2004 yılında görev başında olan yönetim kurulu, alkol yasağı getirmişti. Bir kamu kurumu personeli topluca yemek yerken içki içmek istemiş, yasak olduğunu öğrenince tepki göstermişti, olay gündeme damgasını vurmuştu. Kararı alan yönetim kurulu üyeleri dönemin Kaymakamı Adem Yazıcı tarafından görev sürelerinin bitimine 15 gün kala görevden alınmış, yeni yönetim oluşturulmuştu. Bu yıl başında göreve gelen yeni yönetim de alkolü özel günlerde serbest bırakmıştı. Şimdi türkülere yasak getiren yönetimin, sadece türkü gecelerinde ve özel günlerde servis yapılan alkollü içkiyi de yasaklayabileceği öne sürüldü.

Öğretmenevlerinde yönetim kurulu, çalışan ya da emekli öğretmenlerin seçilmesiyle oluşturuluyor, kurullar öğretmeneviyle ilgili kararları alıp uyguluyor.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber