Harp Akademileri Kanunu'nda değişiklik yapılıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Mart 2006 21:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükmet, Harp Akademileri bünyesinde enstitüler kurulmasını öngören yasa tasarısını TBMM Başkanlığı'na gönderdi.

Harp Akademileri bünyesinde değişiklik yapılıyor. TBMM'ye gönderilen yasa teklifine göre, Harp Akademileri Komutanlığı, Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı olup, aşağıdaki birimlerden oluşacak:
"a) Kuvvet Harp Akademileri
1) Kara Harp Akademisi
2) Deniz Harp Akademisi
3) Hava Harp Akademisi
b) Silahlı Kuvvetler Akademisi
c) Milli Güvenlik Akademisi
d) Enstitüler
e) İhtiyaca göre, Genelkurmay Başkanlığınca teşkil edilecek diğer eğitim ve öğretim birimleri
f) Harp Akademileri Komutanlığına bağlı birlik ve kurumlar."

Gerektiğinde bu birimlerin birkaçı, bir komutanlık altında birleştirilebilecek. Harp Akademileri'nin kuruluş ve kadroları, Türk Silahlı Kuvvetleri kuruluş ve kadrolarında gösterilecek. Aynı tasarıyla "Enstitüler bünyesinde kurulan Askeri Bilimler Araştırma Merkezi"nde; Türk Silahlı Kuvvetleri, bilimsel gelişmesine katkıda bulunmak maksadıyla askeri ve milli güvenlik konularında özellikle stratejik seviyede inceleme, yenilikleri araştırma ve geliştirme, elde edilecek sonuçlardan lüzumlu görülenleri ilgili komutanlık ve kuruluşlara duyurulmak üzere yayımlama, akademik eğitim-öğretimin geliştirilmesi için çalışmalarda bulunmak imkanına da kavuşturuluyor.
Tasarının genel gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

"3563 sayılı Harp Akademileri Kanunu'nda 5/2/2003 tarihli ve 4805 sayılı kanunla değişiklik yapılarak, Harp Akademileri bünyesinde enstitüler kurulmasına imkan verilmiş ve 2003 yılında Harp Akademileri Komutanlığı'nda kurulan enstitü, 2003 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır. Tasarıyla Harp Akademileri Komutanlığı'na bağlı olan Askeri Bilimler Araştırma Merkezi Başkanlığı'nın, kurulan enstitülerin araştırma geliştirme faaliyetlerindeki etkinliğinin artırılması amacıyla Harp Akademileri Komutanlığı'na bağlı olmaktan çıkarılıp enstitülerin bünyesine alınması amaçlanmıştır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber