Kayınpeder seccadenin altından çıktı

Baldızını töreye teslim etmek istemeyince öldürülen enişte... Cinayetten sorumlu bir kayınpeder...

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Ekim 2013 08:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kayınpeder seccadenin altından çıktı

Baldızını töreye teslim etmek istemeyince öldürülen enişte... Cinayetten sorumlu bir kayınpeder... 1.5 yıldır aranan kayınpederin evine dün baskın yapıldı. Ve kayınpeder, eşinin namaz kıldığı seccadenin altındaki sığınakta bulundu.

DİYARBAKIR'da evli olan amcasının oğluyla başlık parası karşılığında 'kuma' olarak evlendirilmek istenen T.Y. (25), evden kaçıp ablası ve eşi Mehmet Yakında'nın (35) yanına sığındı.

DAMADI VURDU

12 Nisan 2012'de T.Y.'nin babası, Yakında'nın sahibi olduğu giyim mağazasına gelerek kızını vermesini istedi. Yakında, baldızının can güvenliği olmadığını düşünerek kızı vermek istemedi. Bunun üzerine kayınpeder Mesut Y., damadını tabancayla vurarak öldürdü. Cinayetten aranan kayınpeder Mesut Y.'nin Hazro ilçesi Kırıkkaşık köyündeki evinde saklandığı bilgisini alan jandarma ekipleri dün eve baskın düzenledi.

EŞE GÖZLE TAKİP

Mesut Y.'yi bulamayan jandarma, baskının başından itibaren namaz kılan nikahsız eşi Meyase Zaman'ı (55) takibe aldı.

NAMAZ BİTMEDİ

Dakikalarca namaz kılan kadının bir süre sonra Kürtçe konuşarak, "Bunlar hala niye gitmiyor" dediğini duyan jandarma, kadına bulunduğu yerden kenara geçmesini söyledi. Kenara çekilen Meyasa Zaman'ın seccadesini kaldıran güvenlik güçleri, aşağıya açılan bir delik tespit etti. Evin altında sığınak olduğunu belirleyen ekipler inerek Mesut Y.'yi saklandığı sığınakta yakaladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber