Pompalı tüfekli kuyumcu soyguncuları yakalandı

Adana'da pompalı tüfek ve tabancayla kuyumcuyu etkisiz hale getirdikten sonra 1 kilo altın ve 6 bin lira parayı alıp kaçan kar maskeli soyguncular yakalandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Kasım 2013 09:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Pompalı tüfekli kuyumcu soyguncuları yakalandı

Adana'da pompalı tüfek ve tabancayla kuyumcuyu etkisiz hale getirdikten sonra 1 kilo altın ve 6 bin lira parayı alıp kaçan kar maskeli soyguncular yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, 28 Ekim Pazartesi günü merkez Seyhan ilçesi Ova Mahallesi Şakirpaşa Caddesi'ndeki Berfin Kuyumculuk'a gelen pompalı tüfekli ve tabancalı kar maskeli iki kişi, kuyumcuyu etkisiz hale getirdi. Elinde tabanca olan soyguncu tabancasını tezgahın üzerine bırakarak vitrindeki altınları çantaya doldururken, korkan kuyumcu tezgahın altına saklandıktan sonra kaçtı. Pompalı tüfekli soyguncu ise kuyumcuda bulunan 2 kişiyi etkisiz hale getirip, etraftaki vatandaşların gelmemesi için havaya bir el ateş etti. 45 saniye sonra soyguncular 1 kilo altın ve 6 bin lira para ile kaçtı. Olaydan hemen sonra polis mahalleyi havadan ve karadan abluka altına aldı. Polis yaptığı çalışma sonucunda soygunu İsmail Ç. (21) ile B.K.'nın (17) yaptığını belirledi. Ayrıca polis, daha önce de kuyumcu soygununa karışan Ali B. (18) isimli şahsın Hasan D. isimli şahıstan motosiklet satın aldığını ve soygunda kullandığını belirledi. Polis bunun üzerine evlerine yapılan baskınla zanlıları gözaltına aldı. Polis görgü şahitleri ve güvenlik kamerasından pompalı tüfeği kullanan zanlının İsmail Ç. olduğunu kesinleştirirken, diğer zanlılar da yardım ve yataklıktan gözaltına alındı. İfadelerinde suçlamaları kabul etmeyen zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan İsmail Ç. tutuklanırken, diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber