Danıştay, artık değişmeli...

Danıştay'ın tüm kamuyu ilgilendiren gündem görüşmeleri ve kararları, Anayasa Mahkemesi gibi şeffaf bir şekilde yayınlanmalıdır

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 05 Kasım 2013 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Danıştay, artık değişmeli...

Ülkemizde Danıştay, Yargıtay ve Anayasa Mahkemesi yüksek yargı organlarıdır.

Ancak yüksek yargı oranlarının kararları şeffaf bir şekilde kamuyla paylaşılmamaktadır. Sadece Anayasa Mahkemesi, gündemini ve karar sonuçlarını şeffaf bir şekilde yayınlamaktadır.

Ancak, Danıştay eski alışkanlıklarını aynen devam ettirmektedir. Bakanlar Kurulu Kararıyla çıkarılan yönetmeliklerin iptalinin görüşülme günlerini içeren gündem ve dosya sonuçları dahi açıklanmamaktadır.

Bu alışıkanlığın eski başkan Karakullukçu döneminde değişeceğini düşünüyorduk. Ancak o da sadece üç ayda bir, bir kaç örnek kararı Danıştay internet sitesinden yayınlamakla yetindi. Oysaki, Danıştay gibi en üst yargı organlarının gündemleri, Dairelerin web sitelerinden yayınlanmalı ve Daire bir karara varmış ise aynı gün veya bir sonraki gün bu karar kamuoyuna açıklanmalıdır.

Danıştay, kararları gizli hale getirerek, dergi satan bir kamu kurumu konumundan süratle çıkmalıdır.

Yeni Başkan sayın Zerrin GÜNGÖR döneminde bu anlayışın değişmesini ve artık kaliteli bir kamu hizmetinin sunulmasını bekliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber