6 milyonluk et ve entegre tesisleri iflasın eşiğinde

Batman’da 2 yıl önce 6 milyon liraya mal olup büyük umutlarla açılan ivme et ve entegre tesisleri iflasın eşiğine geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Kasım 2013 19:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
6 milyonluk et ve entegre tesisleri iflasın eşiğinde

Batman'da 2 yıl önce 6 milyon liraya mal olup büyük umutlarla açılan ivme et ve entegre tesisleri iflasın eşiğine geldi.

İkiztepe mevkiinde 32 dönüm arazi üstüne kurulu devasa tesis, kaçak et kesim yüzünden çalışamaz durumuma geldi. Tesisin sahipleri Vahap Gökmen, Emin Ekmen ve Vahap Güner kendi aralarında karar alıp tesisi kapatacaklarını belirtti. Kapatma sebebi ise kaçak et kesiminin önüne geçilememesi olduğunu belirtilirken, bünyelerinde kesimhane, canlı hayvan pazarı, kantar olduğunu aktaran Vahap Güner, "2 yıl önce kurduğumuz tesisi kapatıyoruz. Bizim tesis Güneydoğu'nun en iyi tesisidir. Ama hayvan kesimleri hijyenik olmayan yerlerde kesiliyor. Batman'da tek ruhsatlı yer burası. Tesisi 80 personel ve 2 veterinerle açtık. Ama kaçak et kesimin önüne geçilmediği için buraya rağbet az oluyor. Bizim işler kötüye gitti ve işçi düşüne gittik. Şu an işçi sayımız 30'a düştü" dedi.

"YETKİLİLER ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI"

Yetkililere kaçak et kesiminin önüne geçmeleri için başvuruda bulunduklarını kaydeden Güner, "Yetkililere kaçak et kesiminin önüne geçilmesi için başvurduk. Yetkililer elini taşın altına koymalı. Tesisimiz bölgenin en büyük, modern ve hijyenik tesislerinden bir tanesidir. Aylık 40 bin TL zararımız var. Personel maaşı çıkmıyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan tesisin bahçesinde bekleyen işçiler, tesisin kapatılması halinde işsizlik ordusuna katılacaklarını belirterek, "Her birimizin 5 ve 6 çocuğu var. Ekmeğimiz buradan çıkıyorduk. Kapatılırsa çoluk çocuğumuz aç kalacak. Onun için yetkililerin bir an önce sorunumuza çare bulmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber