İsen: Cumhurbaşkanının hac farizasına harcırah ödendi

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen, hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a giden Cumhurbaşkanına, ailesine ve dar bir protokol grubuna harcırah verildiğini belirtti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2013 00:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İsen: Cumhurbaşkanının hac farizasına harcırah ödendi

2014 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

- Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İsen:
"(Cumhurbaşkanı Gül'ün hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gitmesi) Tabiatıyla niyet kendilerine aittir ama bunun tekil bir örnek olmadığını ifade etmek istiyorum"
- "Katılanlar sadece aile fertlerinden ibarettir ve kendilerine sınırlı sayıda koruma ve protokol eşlik etmiştir. Kamu ödeneği olarak sadece bu maiyetteki, dar sayıdaki isme harcırah ödenmiştir. Onun dışında herhangi bir harcırah ödenmemiştir"
- Sayıştay Başkanı Akyel:
"Ben bir, emeğe saygı olsun diye, ikincisi de gerçekten de usulüne, hukuka ve tekniğine uygun olarak raporları hazırladığımızı ifade etmek üzere 'Sayıştay Başkanı olarak raporlarımızın arkasında duruyorum' ifadesini kullandım"

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gitmesiyle ilgili, "Tabiatıyla niyet kendilerine aittir ama bunun tekil bir örnek olmadığını ifade etmek istiyorum. Katılanlar sadece aile fertlerinden ibarettir ve kendilerine sınırlı sayıda koruma ve protokol eşlik etmiştir. Kamu ödeneği olarak sadece bu maiyetteki, dar sayıdaki isme harcırah ödenmiştir. Onun dışında herhangi bir harcırah ödenmemiştir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Cumhurbaşkanlığının 2014 yılı bütçe görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorduğu soruları cevapladı.

Cumhurbaşkanlığının yurt dışı seyahatlerine TBMM'den temsilci davet ettiklerini, bu konuyu partilerin Meclis gruplarına yazdıklarını, isimler konusunda herhangi bir tercihte bulunmadıklarını belirten İsen, grupların seçtiği isimlerin seyahatlere davet edildiğini kaydetti.

İsen, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hac farizasını yerine getirmek üzere Suudi Arabistan'a gidişiyle ilgili soruları da şöyle yanıtladı:

"Tabiatıyla niyet kendilerine aittir ama bunun tekil bir örnek olmadığını ifade etmek istiyorum. Mesela bu sene Kazakistan Devlet Başkanı da başka örnekler de hac ziyareti yaptılar. Katılanlar sadece aile fertlerinden ibarettir ve kendilerine sınırlı sayıda koruma ve protokol eşlik etmiştir. Kamu ödeneği olarak sadece bu maiyetteki, dar sayıdaki isme harcırah ödenmiştir. Onun dışında herhangi bir harcırah ödenmemiştir. Miktar, kaç kişi katılmışsa onların yolluklarından ibarettir. Normal yurtdışı ziyaretlerinde de cumhurbaşkanına harcırah ödenmez."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber