MB için boş kararname imzalandı yeni ismi Erdoğan yazacak

Haber Giriş : 31 Mart 2006 08:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkez Bankası Başkanlığı'na yapılacak atamada yine "boş kararname" formülü kullanılacak. Boş kararname dün bakanlara imzalatıldı Kararnamedeki isim bölümünün doldurulması öncekinde olduğu gibi Başbakan Erdoğan'a bırakıldı. Ancak bu kez isim önceden Sezer'e iletilecek.

İç ve dış mali çevrelerin merakla beklediği Merkez Bankası Başkanlığı ataması için yine klasik formül kullanılacak. Albaraka Türk Genel Müdürü Adnan Büyükdeniz'in Merkez Bankası Başkanlığı'na getirilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından "uygun görülmemiştir" denilerek iade edilince, hükümet atama için yeni karar hazırladı. Merkez Bankası Başkanı'nın kararnamesi bakanlara imzalatıldı. İsim bölümünün doldurulması önceki kararnamede olduğu gibi Başbakan Tayyip Erdoğan'a bırakıldı. Ancak bu kez kararname gönderilmeden önce Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in görüşü alınacak.

PİYASAYA YAKIN BİRİ OLACAK
Erdoğan'a iletilen öneriler arasında, "Başkan'ın niteliklerine bakalım. İdeolojik geçmişine takılmayalım. Makul bir atama ile piyasalardaki olumsuz havayı bir anda düzeltebiliriz" görüşü de var. Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakcı'nın gerek IMF ile ilişkiler gerekse bir yıl sonra girilecek seçim ortamı nedeniyle bu görevden Merkez Bankası'na kaydırılması seçeneği kaygı yaratıyor. Hazine için de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mesut Pektaş düşünülüyor.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber