Safranbolu Tümülüsünde kazı çalışmaları devam ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınan izinle 25 metre yüksekliğindeki büyük Göztepe tümülüsünde kazı çalışmaları devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2013 18:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Safranbolu Tümülüsünde kazı çalışmaları devam ediyor

Kazı çalışmalarını yerinde inceleyen Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Safranbolu'nun turizmini çeşitlendirmenin gerektiğini ve bu yönde son yıllarda yapılan çeşitli çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Safranbolu civarında bulunun Roma ve Bizans döneminden kaldığını düşündükleri timülüslerle de ilgili arkeologların çalışmalara devam ettiğini dile getiren Başkan Aksoy, "Arkeolog arkadaşlarımız çalışmalara devam etmekte. Buraları da turizme açmak için devletimiz ve belediyemiz tüm imkanları ile desteklerini sürdürmekte. Geçtiğimiz yıl bu tümülüs ile ilgili bir haber yaptırmış idik. Burada Tümülüs kazılarının başladığını inşallah buranın Safranbolu için önemli turizm potansiyeli olan bir nokta olarak anlatmıştık. Kış dolayısıyla o zaman için ayrılan bütçe imkanları dolayısıyla ara verildi şimdi tekrar yeni bir süreçte çalışmalar başladı. Bu sefer yetkili kurum Kastamonu Müze Müdürlüğü oranın sağlamış olduğu maddi imkanlarla ile Karabük Üniversitesinde Şahin hocamızın liderliğinde kazı çalışmalarımız devam ediyor. Şuana kadar yaklaşık 8 metre kadar derinliğe 20 metre de içeriye doğru giriş yapıldı. Yaklaşık bir aydan beri çalışmalar sürüyor, inşallah hedefimiz buradaki tümülüsü ortaya çıkararak turizmin bir aktivitesi haline getirmek. Safranbolu'daki turizmi daha da canlandırmak için biz bu noktada belediye olarak hocamızın çalışmalarını yürekten madden ve manen desteklemekteyiz. Kendisine ve ekibine çalışmalarında başarılar diliyorum. Bizim yapmamız gereken bir şey var ise de yanlarında olduğumuzu bilmelerini isterim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber