Eğitim Bir-Sen'den Memurlar.Net'e ziyaret

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Mart 2006 14:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimciler Birliği Sendikası kısa adıyla Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Genel sekreter Halil Etyemez ve Genel Basın Yayın Sekreteri Şaban Abak bugün Memurlar.NET'i ziyaret etti.

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Memurlar.Net'i başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti ve Memurlar.Net'in çalışmaları ve yeni projeleri hakkında bilgi aldı. Ardından, Gündoğdu Protech İnternet Ve Ajans Hizmetleri ve Memurlar.Net genel müdürüne Sendikal faaliyetleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Kısa süre önce yayına giren anket.memurlar.net'i anlatan Genel Müdürü, anketin Memurlar.Net ziyaretçileri tarafından olumlu not aldığını ve şu ana kadar böyle kapsamlı bir anket yazılımının yapılmadığını belirtti. anket.memurlar.net in yeniden yapılandırılmasının sebebini ise şöyle açıkladı: "Kısa bir süre önce katılımı 100 bini bulan ve partiler hakkında yapılan anketin bazı kişilerce sabote edilmesinin ardından tasarladığımız anket.memurlar.net'i en kısa sürede ziyeretçilerimizle buluşturarak,memurların sesini duyurmak ve bir anlamda da memurlara kamu oyunu belirleme imkanını sunmak istedik" dedi.

Eğitim Bir-Sen ziyaretinin gündeminde şunlar vardı:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, kurumlarda çalışan toplam kamu görevlisi sayısı ile sendikalar itibarıyla üyelik kesintisi yapılan üye sayılarını dikkate alarak her yıl 15 mayıs tarihi itibarıyla hizmet kollarındaki bütün kamu görevlileri sayısı ile hizmet kolundaki sendikaların üye sayılarını tespit etmesine yönelik tarihin yaklaşması nedeniyle Gündoğdu, son dönemde yüksek artışlar gösteren yeni sendika üyeliklerinden bahsetti.

Son dönemde sözleşmeli öğretmenlerin daimi statüde tutulmasına yönelik adımları öğretmenler ve öğretmenlik mesleği açısından kayıp ve akla ziyan bir uygulama olarak niteleyen Gündoğdu, Yeni il içi yer değiştirme kılavuzunda tayin istemeye esas hizmet süresinin hesaplanmasında baz alınan başlangıç tarihinin 30 Eylül yerine 30 Haziran olarak açıklanmasının 2006 yılında tayini yapılmış binlerce arkadaşı mağdur etmesi üzerine ve Sendikamızın il ve ilçe teşkilatlarınca bize ulaştırılan çok sayıda şikayeti de dikkate alarak Bakanlığa resmi yazıyla konuyu aktarmış ve 2004 yılında atananların mağdur olmaması için kılavuzda ek düzenleme yapılması gerektiğini talep etmiştik.tayinlerde eskiden olduğu gibi yine 30 Eylül tarihinin geçerli olduğunun resmi bir açıklamayla duyurulmasını sevinçle karşıladıklarını dile getirdi.

Son olarak, Gündoğdu, bir kaç ay önce Öğretmenlik hatıralarına yönelik düzenledikleri yarışma sonrasında her ilin birincilerinin anılarını topladıkları 'Mum Işığında Son Mahnı' isimli kitabı da tanıttı ve bu tür etkinliklerin devam edeceğini vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber