İç denetçi kadrolarına atama esaslarında neler değişti?

Kamu idarelerinin iç denetçi kadrolarına yapılacak atama ile iç denetçi sertifika eğitimi esaslarında değişiklik yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2013 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İç denetçi kadrolarına atama esaslarında neler değişti?

Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulunun, Kamu İç Denetim Genel Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, iç denetçi aday belirleme sınavına, 8 yıl çalışan mimar, şehir plancı, şehir ve bölge plancıları ile üniversitelerin "maden, meteoroloji, harita, harita ve kadastro, jeodezi ve fotogrametri, geomatik ile jeofizik mühendisliği" bölümleri mezunu ve idarelerin ana hizmet, danışma ve denetim birimleri veya taşra teşkilatlarında çalışan mühendisler de katılabilecek.

İç Denetim Koordinasyon Kurulunun, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun Geçici 21. Maddesinin Uygulanmasına İlişkin Esas ve Usullerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kararına göre, iç denetçi kadrolarına yapılacak atamalarda "en az 5 yıl çalışmış olmak" şartına ilişkin hizmet sürelerinin hesaplanmasında, "aylıksız izinde geçen sürelerin tamamı (muvazzaf askerlikte geçen süreler hariç)" ile sıhhi izinlerin toplamda 6 aydan fazla olan kısmı dikkate alınmayacak.

"Mimar, şehir plancı, şehir ve bölge plancı" da iç denetçi sertifika eğitimine doğrudan katılabilecekler arasına eklendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber