TRT'de akrabaların önlenemez yükselişi

Haber Giriş : 03 Nisan 2006 08:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nde Başkan Yardımcılığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Müsteşar Yardımcılığı gibi görevlerde bulunan Doç. Dr. Ali Alp'in 2004 yılında TRT Yönetim Kurulu'na atanmasının ardından, eşinin, baldızının ve kayınbiraderinin kurum içerisinde hızla yükselmesi, dikkat çekti.

EŞİ SINAVSIZ UZMAN

2002 yılında TRT'ye kuruma giren ve stüdyo film yapım elemanı olarak çalışan Doç. Dr. Ali Alp'in eşi Seda Alp, 3.5 yılda genel müdür uzmanlığına terfi etti. Doç. Dr. Ali Alp, eşi Seda Alp'i 13 Şubat 2006 tarihinde TRT'de genel müdür uzmanı olarak göreve başlattı. Seda Alp, bu göreve gelmek için TRT Yönetmeliği'nde yer alan zorunlu sınava da girmedi. Yönetmelikte, kurumda sadece müdür seviyesinde olanların yeterlilik sınavına girmeden uzmanlık statüsüne yükselebileceği yer alıyor.

BALDIZI MEMURDU

Doç. Dr. Ali Alp'in baldızı Serap Eroğlu, 2001 yılında memur olarak girdiği TRT'de, hızla yükseldi, şimdi seslendirme yönetmen yardımcısı olarak görevini sürdürüyor.

KAYINBİRADERE TERFİ

Doç. Alp'in kayınbiraderi olan Kürşat Özkök ise 2005 yılında Televizyon Dairesi Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

1964 yılında Çayeli'nde doğan Ali Alp, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu. Kültür Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı'nın yanı sıra Dünya Turizm Örgütü (WTO) İcra Kurulu üyeliği yaptı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu'nda da görev aldı. Modern Konut Finansmanı, Finansın Uluslararalılaşması, Gayrimenkul Finansmanı ve Değerlemesi adlı yazılı eserleri bulunuyor.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber