En genç başkan olmak için yola çıktı

Yusuf Öndeş, Türkiye’nin en genç Belediye Başkanı ünvanını almak için kolları sıvadı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Kasım 2013 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
En genç başkan olmak için yola çıktı

Bu bir ilandır

Mesleğinde genç yaşına rağmen başarısıyla dikkatleri çeken bir çocuk babası Yusuf Öndeş, 30 Mart 2014'te yapılması planlanan yerel seçimlerde AK Parti'den Haymana Belediye Başkanlığı'na aday adayı olduğunu açıkladı.

1984 Haymana doğumlu olan Yusuf Öndeş; Haymana'nın en genç Belediye Başkanı olma arzusu taşıdığını ve Adalet ve Kalkınma Partisi çatısı altında doğup büyüdüğü yere hizmet etmek için bu yarışa girdiğini belirtti. " Bu yarışı, ben veya başka bir arkadaşım, kim kazanırsa kazansın Haymana'ya hizmet etmek için bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Bu bakımdan bizim bu tecrübemiz ancak tatlı bir rekabet olarak anlaşılmalıdır. Genç bir aday olmak ise her bakımdan avantajlıdır. Türkiye'nin son 11 yılda gerçekleştirdiği atılımda gençlerin aldığı rol göz ardı edilemez. Genç arkadaşların tecrübeli siyasetçilerin yükünü alması, bir taze kan olarak bu sahada boy göstermeleri bu başarıda belki de en önemli etkendir. Zaten gençlere olan inanç ve gençliğin enerjisine duyulan ihtiyaç partimizin tüzüğüne de yansımıştır. Tüzüğümüze göre 3 dönem üst üste milletvekili seçilen üyelerimiz dördüncü dönemde ara vermek zorundadırlar. Türk siyasetinde bundan sonra yeni yüzler, genç ve dinamik siyasetçiler eskiye nazaran daha çok boy gösterecekler ."

Öndeş, Haymana ile ilgili projelerinin sorulması üzerine "Alanında uzman profesyonellerin yer aldığı on altı farklı alanda çalışma yapıyoruz. Mühendislikten şehir plancılığına, turizmden mimarlığa yerel yönetimlerin bütün kollarını kapsayan bir anlayışla titiz bir çalışma içindeyiz. Bugün Türkiye'nin geldiği noktada daha çok kaynak bulmanın mümkün olduğunu biliyoruz. Avrupa Birliği Fonları, Ulusal ve Yerel Kalkınma Ajansı Fonları, Türk Tanıtma Fonu gibi birçok alternatif söz konusu. Fakat en önemlisi, 'doğru projenin doğru zamanda doğru ekiple' ortaya çıkması için çalışmalıyız. Ekibimizle bunun üzerine yoğunlaşarak Haymana'da halkımıza en faydalı olacak projeleri hazırlama gayretindeyiz. Çok ilginç ve heyecan verici fikirlerimiz var. Genç arkadaşlara bu dünyada her zaman yapılacak güzel şeylerin olduğunu hatırlatmak isterim. Bizler hangi alanda, hangi konuda uzmanlaşmışsak, hangi işi yapıyorsak "Haymanalı işini güzel yapar," dedirtecek bir sorumlulukla hareket etmeliyiz." sözleriyle yerel yönetimler ile ilgili çalışmalarına anlatmak için saha çalışmalarına başladığını sözlerine ekledi.

Yusuf ÖNDEŞ Kimdir?

1984 Haymana/Yeşilköy doğumlu olan avukat Yusuf Öndeş, İlköğrenimini Mecidiye İlköğretim Okulu'nda ortaöğrenimini ise eğitim kalitesiyle adından söz ettiren Ankara Özel Samanyolu Lisesi'nde tamamladı. Lise yıllarında öğrenci konsey başkanlığı da yapan Öndeş, daha okul yıllarında öğrencilerin haklarını her platformda dile getirerek, sorunların aşılmasında önemli katkılarda bulundu.

2007 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan ardından stajını tamamladıktan sonra Öndeş Avukatlık Bürosunu kuran genç avukat, mesleğini kendisi gibi avukat olan kardeşi Emrullah Öndeş ile beraber, Ankara'da kurduğu avukatlık bürosunda sürdürdü. Yusuf Öndeş ortaöğrenim yıllarında ata sporumuz güreş sporu ile iştigal ederek birçok başarıya imza attı. 1999 ve 2002 yıllarında Florida ve Indianapolis Güreş Federasyonları'nın davetlisi olarak katıldığı özel turnuvada birincilik elde eden ve İyi derecede İngilizce bilen Öndeş, evli ve 1 çocuk babası.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber