Abdullah Şener'i gören var mı?

Haber Giriş : 03 Nisan 2006 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendisi, Başbakan Yardımcısı Şener'in ağabeyi. TÜGSAŞ Teftiş Kurulu Başkanı iken Erdemir Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olması tartışma yaratmıştı. Şimdi düz araştırmacı olarak görev yapıyor

Nepotizm, iktidara gelenlerin akrabalarını, yakınlarını kayırmaları, yakınların da uyanıklık edip durumdan yararlanmaları anlamına geliyor. Ne zaman iktidarda olan birinin yakınlarının tuttukları birden bal oluyor, işte o zaman orada nepotizm olduğuna hükmediliyor.

Bir de nepotizmin tersinden örnekleri var. Bunun en son örneği Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in ailesinde yaşanıyor.
Şener'in ağabeyi Abdullah Şener, müfettiş kökenli üst düzey bir bürokrat. Bülent Ecevit'in başbakanlığındaki koalisyon hükümetinin Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu tarafından Türkiye Gübre Sanayi A.Ş.'de (TÜGSAŞ) Teftiş Kurulu Başkanlığı'na atanmıştı.

Genel müdürdü
İktidar AKP'ye geçince, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, ağabeyini kendisine bağlı olan Özelleştirme İdaresi'nin hissedarı olduğu Erdemir A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirdi.
Ağabeyin bakan kardeşi tarafından Erdemir'e atanması o günlerde büyük bir tartışmaya yol açtı. Başbakan Yardımcısı Şener ağabeyini kayırmakla, yani nepotizmle suçlandı.
Şener, tepkiler üzerine Ağustos 2003'te Erdemir'deki başkan vekilliği görevinden istifa etti. Ardından TÜGSAŞ Gemlik İşletmesi'ne Genel Müdür olarak atandı. Ancak özelleştirme kapsamındaki TÜGSAŞ'ın tüzel kişiliği kısa bir süre sonra sona erince ağabey Şener buradaki tüm personelle birlikte memur havuzuna gönderildi.
Şener uzun süre havuzda, yani boşta kaldı. Sonunda Devlet Personel Başkanlığı tarafından 12 Ağustos 2004'te Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketici ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü'ne "araştırmacı" olarak atandı. Bir başka deyişle, kamuda 23 yıllık hizmet süresini doldurmuş olan Şener'in unvanları da elinden alınmış oldu. Düz araştırmacı durumuna düşünce, eline geçen maaş da yarı yarıya azalmış oldu.

Farklı bir çizgide
Abdullah Şener, Erdemir tartışmalarından çıkardığı dersle şimdi çok farklı bir çizgide gidiyor. Kabine üyesi kardeşinin konumunu düşünerek "aileye laf gelmesin" diye mütevazı bir odada, sessiz sedasız çalışıyor. Anlaşılan Abdüllatif Şener de ağabeyinin mağduriyetinden pek rahatsız değil.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber