Çankırı'da 'kovalamaca' tatbikatı

Senaryo gereğince polisin "dur" ihtarına uymayarak kaçan otomobildeki şüpheliler, kapan yardımıyla yakalandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2013 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çankırı'da 'kovalamaca' tatbikatı

Çankırı Emniyet Müdürlüğünce uygulanan tatbikatta "dur" ihtarına uymayarak kaçan otomobildeki şüpheliler, kapan yardımıyla yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, "araç durdurma, kontrol ve kapan kursu" kapsamında uygulama noktasından kaçan zanlılarının yakalanmasına yönelik tatbikat yaptı.

Senaryo gereğince Çankırı-Ankara karayolunun Ballıca mevkisindeki uygulama noktasında görevli polisin "dur" ihtarına uyman otomobildeki şüpheliler, çivili kapan yardımıyla durdurularak, etkisiz hale getirildi.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Güray Başal, gazetecilere yaptığı açıklamada, kursa 24 emniyet personelinin katıldığını belirterek, "Yeni kapanla Çankırı'nın birçok yerinde uygulama yapılabilecek. Bu uygulamalar kapsamında araçları zorla durdurulmak zorunda kalan kişiler de minimum derece zarar görecek" diye konuştu.

Asayiş Şube Müdürü Yüksel Yazıcı ise kursun gelecek haftalarda da kapsamı genişletilerek devam edeceğini belirtti.

Kurs eğitmeni Komiser Erhan Nazlıgül de özel çivilerden oluşan kapanın kazaları önlediğini anlatarak, "Kapan sayesinde araçların lastikleri hemen inmiyor. Yaklaşık 150-200 metre sonra aracın yavaşlayarak lastiğinin inmesini sağlıyor. Bu sayede kaçmaya çalışan aracın takla atması veya kaza yapmasının önüne geçiliyor. Bu da araçta bulunanların sağlığını tehlikeye atmamış oluyor"

diye konuştu.

Muhabir: Ferdi Akıllı, Özgür ALANTOR, Ferhat Barulay

Yayınlayan: Kemal Kaymak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber