AK Parti taşımalı eğitim tartışmalarına elkoydu

Okulların açılması ile birlikte okul servislerinin trafiğe çıkmasıyla yaşanan kaza sayısının artması ve velilerden gelen şikayetler AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı’nı harekete geçirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2013 15:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti taşımalı eğitim tartışmalarına elkoydu

Okulların açılması ile birlikte okul servislerinin trafiğe çıkmasıyla yaşanan kaza sayısının artması ve velilerden gelen şikayetler AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı'nı harekete geçirdi. Sosyal İşler Başkanı Prof. Dr. Nükhet Hotar tarafından değerlendirmeye alınan şikayetler, konunun muhatapları ve ilgililerin de gündemine alındı.

Genel Başkan Yardımcısı Hotar, okulların açılması ile mesailerine başlayan servisler ve taşınan öğrencilerin güvenliği hakkında birimlerine gelen şikayetler üzerine konuyu programlarına aldıklarını belirterek "Gelen şikayetler içerisinde en çok aynı servisin hem memur, hem öğrenci taşımasından kaynaklı her iki tarafa da yetişme kaygısıyla kontrolsüz yapılan hız gelmekte. Bu da doğal olarak çocuğunu emanet eden aileleri kaygılandırmaktadır. Bu anlamda hem servis sürücülerimizin, hem de taşınan öğrencilerimizin güvenliğini düşünerek çalışmayı başlattık. Konu ile ilgili gerekli toplantı ve çalışmalarımız yapıldı. Önümüzdeki günlerde ilgili bakanlıklar, Emniyet Genel Müdürlüğü, İstanbul Ticaret Odası, Ankara Ticaret Odası, İstanbul Umum Servis Aracı İşletmeleri Esnaf Odası, Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanlığı'ndan gelecek olan yetkililerin ve velilerin katılımıyla bir çalıştay düzenleyeceğiz. Her iki tarafın sıkıntılarının konu edileceği çalıştay raporu ile çalışmalarımız şekillenecek ve Sayın Başbakanımız ile paylaşılacaktır" dedi.

Hotar, ayrıca yaptıkları çalışma ile ilgili görüş ve önerilerini paylaşmak isteyen kurum, kuruluş ve vatandaşların [email protected] adresine mail göndermeleri çağrısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber