65 yaş üzerinde yüzde 10'a doğru gidiyoruz

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, ''Biz hükümet olarak, gelir dağılımı adaletini sağlıyoruz. Toplumsal huzur ve barış da buradan oluşacak'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2013 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
65 yaş üzerinde yüzde 10'a doğru gidiyoruz

Şahin, Çorlu Huzurevi sakinlerini ziyaretinde, "Önce insan" diyerek yola çıktıklarını ve 76 milyonu bir ve beraber kılmanın, onların onurlu yaşam mücadelelerinde yanlarında olmanın kendileri için en büyük görev olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yeniden yapılandırıldığını anımsatan Şahin, yapılanma çerçevesinde birçok yeni hizmet de sunduklarını belirtti.

Yaşlılara yönelik Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü kurulduğunu hatırlatan Şahin, ''Buna neden ihtiyacımız var. Çünkü, artık dünya yaşlanıyor, Türkiye yaşlanıyor. 65 yaş üzerinde şu anda yüzde 10'a doğru gidiyoruz. Bu bizim bir zenginliğimiz. Bu hayat tecrübesini gençlerimize aktarmak, gençlerimize taşımak bizim en büyük hedefimiz ve idealimiz'' diye konuştu.

Bazı yaşlıların değişik hastalık gurupları olduğunu ve bu hastalık gruplarına göre, özel tedavi alanları, özel bakım hizmeti gerektiğini söyleyen Şahin, 2014 yılı için gerekli planlamalarını yaptıklarını vurguladı.

Huzurevi sakinlerinden Hamdi Doyuran da Şahin'in ziyaretinden memnun olduklarını belirterek, yaptığı broşu Şahin'e hediye etti. Ziyaret sırasında huzurevi sakinlerinden Fikriye Küçükçakır şiir okudu, Ramazan Akdemir ise türkü söyledi.

Şahin, huzurevi sakinleriyle bir süre basına kapalı görüştü.

- "Halk ne diyorsa, bizim adayımız o olacak"

Bakan Şahin, huzurevinin ardından gerçekleştirdiği AK Parti İlçe Teşkilatı ziyaretinde, yerel seçimler öncesinde genel merkezlerinde önemli çalışmalar yapıldığını, her ilin ve ilçenin kendi içinde incelendiğini söyledi.

Yerel seçimlerde adaylar için en büyük anketin halk olduğunu belirten Şahin, "Halkın öne çıkarttığı, sevdiği ve saydığı birisi varsa, biz de genel merkez olarak, teşkilat olarak bunun arkasında duruyoruz. Çünkü, halka rağmen bir aday belirlemek başarıyı getirmiyor, bunun farkındayız. Halkımız ne diyorsa, Çorlu ve Tekirdağ ne diyorsa kimi öne çıkartıyorsa, bizim adayımız da o olacak demektir'' diye konuştu.

Şahin, yerel kaynakları güçlendirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını anımsatarak, şunları kaydetti:

''Çok önemli bir şekilde yetki devri yaptık. Kaynakları ve güçleri arttırdık. Hızlı, kaliteli ve şeffaf bir yönetim anlayışının böyle olması gerektiğine inandık. Hükümet olarak, gelir dağılımı adaletini sağlıyoruz. Toplumsal huzur ve barış da buradan oluşacak. Biz, çalışanın hakkını koruyoruz. Yapacak çok işimiz var. Ak Parti olarak bizler, ben değil, biz anlayışıyla siyasetimizi belirledik."

Şahin, Çorlu'nun birçok ilden daha büyük, bereketli topraklara sahip bir üretim merkezi olduğunu vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber