Sincan'dan Silopi'ye kardeşlik köprüsü

Ankara Sincan Adnan Menderes İlkokulu ve Atıf Benderlioğlu Ortaokulu’ndan 9 kişilik bir heyet, ‘Kardeş Okul Projesi’ kapsamında Silopi’ye geldi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Kasım 2013 17:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sincan'dan Silopi'ye kardeşlik köprüsü

Ankara Sincan Adnan Menderes İlkokulu ve Atıf Benderlioğlu Ortaokulu'ndan 9 kişilik bir heyet, 'Kardeş Okul Projesi' kapsamında Silopi'ye geldi. Heyet, Silopi'de Hürriyet İlkokulu ve Görümlü Ortaokulu'nu ziyaret ederek, getirdikleri hediyeleri ve yardım malzemelerini Silopili öğrencilere verdi.Öğrenciler arasında sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmeyi amaçlayan 'Kardeş Okul Projesi' ile Türkiye'nin kültürel zenginliklerini karşılıklı etkileşimle tanıtmanın yanında farklı coğrafyalardaki insanlar arasında yeni gönül köprüleri kurmayı da hedefliyor. Türkiye Eğitim ve Sevgi Derneği (TESED) Sincan Ufuk Temsilciliği yetkilileri, okul yönetici ve öğretmenlerinin katıldığı ziyaretlerde ev sahipliğini Silopi Eğitimciler ve Girişimci İş Adamları Derneği (SEVGİDER) yaptı. Üç gün süren programın ilk gününde kardeş aileler ziyaret edilerek, toplam 4 aileye çeşitli ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım paketleri verildi. Kardeşlik mesajlarının verildiği ziyaretlerde, yöre insanlarının sıcakkanlılığı ve misafirperverliği gözlerden kaçmadı. Gezinin ikinci gününde kardeş okul ziyaretleri yapıldı. Sincan Adnan Menderes İlkokulu ile Silopi Hürriyet İlkokulu ve Sincan Atıf Benderlioğlu Ortaokulu ile Silopi Görümlü Ortaokulu arasında kardeş okul işbirliği protokolü imzalandı.Yapılan kardeş okul iş birliği için Ankara'daki okullardan toplanan ve Silopi'ye getirilen hediyeler öğrencilere takdim edildi. Silopi'deki okulların yönetici, öğretmen, öğrenci ve velileri hafta sonu olmasına rağmen okullarında hazır bulundu.

Ankara Sincan Adnan Menderes İlkokulu ve Atıf Benderlioğlu Ortaokulu'ndan götürülen 5 dizüstü bilgisayar, 1 projeksiyon cihazı, 1 yazıcı, 70 çift ayakkabı, 110 takım kıyafet, 6 koli anasınıfı malzemesi, 1 akülü engelli arabası, 10 koli kırtasiye malzemesi ile muhtelif giyim ve gıda malzemelerinden oluşan toplam 70 koli hediye paketi Silopi'deki öğrencilere verildi.Karşılıklı bilgi alışverişinin de yapıldığı okul ziyaretlerinde, Ankara'daki öğrencilerin yazdığı mektuplar Silopi'deki öğrencilere teslim edildi. Silopi Atatürk Anadolu Lisesi'nden bir öğrenciye de akülü engelli arabası hediye edildi. Duygusal tabloların oluştuğu okul bahçesinde öğrenci ve ailesi büyük sevinç yaşadı. Okul müdürleri Musab Alıcı ve Mevlüt Ilıca, yapılan kardeş aile ve kardeş okul ziyaretlerinin amacına ulaşmasından mutluluk duyduklarını ve iletişimin karşılıklı olarak devam edeceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber