Seneye jandarmanın yüzde 60'ı profesyonel

Hükümet güvenlik birimlerini yeniden yapılandırılma çalışmalarına hız veriyor. İlk hedef, jandarmadaki profesyonel kadroyu 2014 sonuna kadar yüzde 60’a çıkarmak.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 09 Kasım 2013 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Seneye jandarmanın yüzde 60'ı profesyonel

Hakkı KURBAN - ANKARA

2014'te, başta Jandarma olmak üzere MİT'ten Emniyet'e kadar güvenlikle ilgili kurumların organizasyonlarında rötuş gündemde. En önemli değişiklik ise jandarmada olacak. 'Kır polisi'ne dönüştürülmesi için düğmeye basılan jandarmadaki profesyonel personel sayısı ikiye katlanacak. Hükümetin atmayı planladığı adımların ipuçları 2014 Yılı Programı'nda yer aldı. Bazı adımlar şöyle özetlendi:

İKİ KATINA ÇIKARILACAK

Programa göre jandarmadaki profesyonel kadro oranı yüzde 60'a yükseltilecek. Mevcut durumda profesyonel kadro oranının, jandarma birimlerinde yaklaşık yüzde 30 olduğu belirtilirken, "Bu oran, 2014 sonuna kadar yüzde 60'a yükseltilecek ve 2014'ten itibaren yıllara sari olarak temin faaliyetlerine başlanacaktır" bilgisi verildi. Kurumun, İçişleri Bakanlığı'na bağlanması da değerlendiriliyor.

ÖZEL KOMİSYON ÇALIŞACAK

Hizmet sunumunda kurumlar arası etkin koordinasyon sağlanması öncelik olarak belirtildi. Bu amaçla, güvenlik birimlerine ilişkin mevzuat ve organizasyon sorunlarının giderilmesine yönelik bir komisyon kurulup mevzuat taslakları hazırlanacak. Kamuoyunda uzun süredir tartışılan Genelkurmay Başkanlığı'nın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlanıp bağlanmayacağı hususu da bu kapsamda değerlendirilecek.

ENTEGRE SINIR SİSTEMİ KURULACAK

Hükümetin adımlardan biri de, kara sınırlarındaki güvenliğin artırılması amacıyla Entegre Sınır Güvenlik Sistemi kurulması olacak. Bakanlıklar, Genelkurmay ve valiliklerle koordineli yürütülecek çalışmada, güvenlik hizmetleri alanındaki personelin iyileştirilmesi, profesyonelleşmenin artırılması, personelin fiziki ve teknolojik donamınının geliştirilmesi planlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber