Okulda ülkücü baskıya tepki

Haber Giriş : 04 Nisan 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Marmara Üniversitesi'nde ülkücü öğrencilerin, Resim ve Müzik Öğretmenliği bölümlerinde okuyan öğrencilere baskı yaptığı öne sürüldü. Yönetim olaya el koyarak asayişi sağladı

Marmara Üniversitesi (MÜ) Atatürk Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi ve Müzik Öğretmenliği bölümlerinde bir grup ülkücü öğrencinin neden olduğu olaylara üniversite yönetimi el koydu. Grubun toplandığı kulüp kapatıldı. Rektör Prof. Dr. Tunç Erem, "Çok sıkı tedbirlerle asayişi sağladık. Öğrencilerimiz derslerine devam ediyor" dedi.

MÜ Göztepe Kampusu'ndaki sağcı öğrencilerin Resim ve Müzik Öğretmenliği bölümlerine yönelik baskısının artması, öğrenciler kadar öğretim üyelerini de bezdirdi. İddiaya göre, ülkücü olduğu öne sürülen bir grup öğrenci, geçen yıldan bu yana uzun saçlı, top sakallı öğrencilere yönelik baskı ve tacizlerini geçen hafta darp ve bıçaklı saldırıya kadar vardırdı. Ellerinde Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nin broşürlerini taşıyan iki kız öğrencinin darp edilmesinin ardından, bir hafta önce Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü'nde okuyan B.P. ile kız arkadaşı otobüs durağında dövüldü.

Satırlı baskın...
Bazı öğrencileri okula gelemeyecek kadar endişelendiren olay ise geçen çarşamba fakültenin karşısındaki bir kafede yaşandı. Bıçak ve satırlarla kafeyi basan 15 kişi, 2 öğrenci ile 2 eski fakülte çalışanını yaraladı.

Dayak ve baskı iddialarının ortaya atıldığı bölümde geçen cuma günü sınıfların ve atölyelerin bomboş olması dikkat çekti. Rektör Erem, yaşanan olaylarla ilgili olarak, "Burası bir bilim yuvasıdır, kavga yeri değil. Olayların içinde birkaç öğrenci var. Bunlar da maalesef provokatörlük yapıyorlar. Çok sıkı tedbirler aldık ve şu anda asayişi sağladık. Kampuslarda devriyeler geziyor. Kamera sistemiyle güvenliği takip ediyoruz" dedi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Güney de, olayları yaratan bir öğrenciyle ilgili disiplin soruşturması başlattıklarını bildirdi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber