32 Derslikli İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli atıldı

2012-2013 yılı yatırım programında yer alan 32 derslikli Nazilli İmam Hatip Ortaokulunun temeli Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın katıldığı törenle atıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2013 11:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
32 Derslikli İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli atıldı

300 iş gününde tamamlanması planlanan okulun Yeşil Mahalle Kanal Yolu üzerinde yapılan temel atma törenine Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem ve Ali Gültekin Kılınç, Nazilli Belediye Başkan Vekili Ziya Aksüt, İsabeyli Belediye Başkanı B.Kuvvet Erim, İl Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, İlçe Emniyet Müdürü İlyas Karpınar, Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Nazilli İmam Hatip Lisesi Müdürü Adem Uzan, siyasi parti temsilcileri, daire ve kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda davetli katıldı.

49'u kız 56'sı erkek olmak üzere 105 öğrenci ile 2012-2013 eğitim öğretim yılına başlayan Nazilli İmam Hatip Ortaokulu'nun, İmam Hatip Lisesi bünyesindeki derslik sayısının yetersiz kalması nedeniyle Valilik oluru ile öğretim yılı başında Aydoğdu Adnan Menderes İlkokulu bünyesinde eğitime başladıkları ifade edilirken, temeli atılan 32 derslikli İmam Hatip Ortaokulu'nun 2 Milyon 198 bin 340 TL'ye 300 günde yapılacağı ifade edildi. 23 Temmuz 2014 günü inşaatın biteceği ifade edilirken, ihalede yüzde 27 tenzilat yapıldığı da belirtildi.

Aydın'ın uzun ömürlü insanlarının yaşadığı güzel ilçe Nazilli'de bir eğitim yuvasını da ülkeye kazandırmak amacıyla temel atma töreni düzenlediklerini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre; "İnsanlarımız ve öğrencilerimiz en iyi hizmete layıktır. Onların sağlıklı ve kaliteli yaşamla buluşmaları için eğitim çalışmalarımıza aynı hızla devam edeceğiz. Sevgili peygamberimizin 'İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır' sözü de bize çalışma gayreti vermektedir. Bizler, gelecek adına umutluyuz. Gözlerinden zeka fışkıran öğrencilerimizin yetişmesi, iyi bir eğitim almaları için, bu kutsal yola yüreğini koymuş eğitim çalışanlarımız var. İnanıyor ve ümit ediyorum ki bizler elele, yürek yüreğe verdiğimiz sürece aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Bu anlayışla 32 derslikli Nazilli İmam Hatip Ortaokulunun temelini atıyoruz. Okulumuz tamamlandığında, inşallah büyük bir eksikliği gidermiş olacağız" dedi.

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur da, "İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, delalettir. Büyük önder Atatürk'ün dediği gibi geleceğimizi bu karanlık içinden cehalet ve delalet olmaması için çocuklarımıza önem vermemiz gerekiyor. 42 ilden büyük olan Nazilli'mizde eğitim ve öğretimimiz 28 bin 27 öğrencimiz ile en iyi bir şekilde devam etmektedir. Geleceğimizin aydınlık yüzü olacak olan gençlerimizi en iyi bir şekilde yetiştirmek için gayret sarf eden yönetici ve öğretmenlerimize gösterdikleri olağanüstü çaba ve gayret için teşekkür ediyor, öğrencilerimize de üstün başarılar diliyorum" dedi.

Uzun bir bekleyişin sonunda Nazilli'de İmam Hatip Okulunun yeniden harekete geçirilip İmam Hatip Ortaokulu olarak temel atma aşamasına gelindiğini söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Gültekin Kılınç, "Okulun mevcut imam Hatip parçası ile ilgili uzun süre görüşmelerde bulunduk. Derneğimizin, 30 yılı bulan bir süreçte imam hatip okulunun bahçesinde kendi gayretleri ile bir eser meydana getirme gayretleri nihayet meyvelerini vermeye başladı. Biz bu yılki program gereği Nazilli İmam Hatip Ortaokulunu acil olarak buraya planladık. Dernek yöneticilerimiz ile yapılan görüşmelerde de dernek yöneticilerimizin olumlu katkıları neticesinde protokolün önümüzdeki hafta veya en geç 10 güne kadar imzalanması ile inşallah Nazilli İmam Hatip Okulunun mevcut binasının bir bütün halinde Nazilli'mize ve ülke eğitimimize kazandırılması ile alakalı çalışmalar başlayacak. Hedefimiz bir ortaokul ve bir lise binası ile bir yatakhane, uygulama camisi ve bir spor kompleksi ile Nazilli'nin müstesna bir eğitim kampusu olması yönünde çalışmalar yapıyoruz" dedi.

AK Parti hükümetinin eğitime çok önem verdiğini hatırlatan AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem ise; "Son 10 yıl içerisinde bütçeden en büyük pay Milli Eğitime ayrılıyor. Bununla da gerçekten gurur duyuyoruz. Milli eğitimde çocuklarımızın iyi yetişmesi için çok güzel hizmetler gerçekleştirildi. Bunu herkes takdir ediyor ve görüyor. Milletçe gurur duyuyoruz. Türk milletinin geleceği açısından çocuklarımızın en güzel ortamlarda eğitim almaları için hükümetimiz, devletimiz çok güzel okullar yaptırıyor. 2002'li yıllarda Aydın'da 5700 derslik varmış ama bugün ise 9 bini geçtik. Sanırım buda bir başarıdır. Şimdi okullarımız akıllı tahtaları ile ücretsiz ders kitapları ile daha bir güzel. Eskiden ilkokul öğrencileri taşınıyordu. Şimdi ise ortaokul ve lise öğrencilerimiz de taşınıyorlar. Bununla da milletçe gurur duyuyoruz. Daha artarak bu hizmetler devam edecek" ifadelerini kullandı.

'ÜLKEMİZDE BÜYÜK KATI EĞİTİME SAĞLANIYOR'

Eğitimin önemi, insan ve toplum hayatındaki yeri çok önemli olduğunu vurgulayan Aydın Valisi Erol Ayyıldız da; "Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz. Dinimizin de ilk emri okudur. Her işin başı eğitimdir ve eğitimden geçer. Eğitimimiz hem Nazilli ve hem de tüm Aydın olarak hatırı sayılır bir yerdeyiz. İnşallah bundan sonra da yarının Türkiye'sini oluşturan gençlerimizin yetişmesinde Aydın'ın sadece Türkiye'de değil tüm Avrupa ve dünyada hatırı sayılır bir şehir durumuna gelmesini sağlayacak olan yine eğitimimizdir. İnşallah bu nesiller de bu okullarımızdan yetişecektir. Hükümetimiz, devletimiz ülke genelinde en büyük katkıyı eğitime sağlıyor. Gerek özel idaremiz, gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız da kendi içlerindeki eğitim ile ilgili kısmını da daha ağırlıklı tutmuştur. Bunun gerçeği de şu insanların kılcal damarlarındaki dolaşan kan gibi eğitimi aktif tutmaz. Onunla ilgili yatırım yapmazsanız, toplum sağlığı, devlet sağlığı noktasında aksayan noktalar olur. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İKRAMLARLA SON BULDU

Konuşmaların ardından Vali Ayyıldız, Kaymakam Okur, Milletvekilleri Erdem ve Kılınç ile Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli dualar eşlinde butona basılarak atıldı. Konfetilerle renklenen tören davetlilere sunulan ikramlar ile son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber