Gıda maddelerinde hile yapıldığı iddiası

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, et ürünlerinde kırmızı ve beyaz et karışımlarının yasaklandığını hatırlatarak, mevzuata uygun olmadığı tespit edilen ürünleri üreten firmalar için savcılığa suç duyurusu, idari para cezası, toplatma ve ürünlerin imhası gibi işlemlerin yapıldığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2013 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, "bazı gıda maddelerinde hile yapıldığı" yönündeki iddialarına yer verildiği kaydedildi.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edilen açıklamada, 5 Mart 2013 tarihinde yürürlüğe giren mevzuatla birlikte, et ürünlerinde kırmızı ve beyaz et karışımlarının yasaklandığının altı çizildi. Açıklamada, bu tarihten itibaren kırmızı et ürünlerinde beyaz et kullanılmadığı kaydedildi.

Bakanlığın gıda kontrol planlarında, at ve eşek hatta domuz etinin tespit edilmesine yönelik kontrollerin yer aldığı hatırlatılan açıklamada, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Bakanlığımız laboratuvarlarında çok hassas metotlarla tür tayini yapılabilmekte, sucuk ve diğer et ürünlerinde, at, eşek ve domuz gibi hayvanların etlerinin kullanılıp kullanılmadığı tespit edilebilmektedir.

Mevzuata uygun olmadığı tespit edilen ürünleri üreten firmalar için savcılığa suç duyurusu, idari para cezası, toplatma ve ürünlerin imhası gibi işlemler yapılmaktadır. Taklit tağşiş yaptığı kesinleşen ve sağlığa zararlı olduğu tespit edilen ürünlerle ilgili kamuoyuna duyurular gerçekleştirilmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber