Yüksekova'da 'etkileşimli' veli toplantısı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Şemsettin Onay Anadolu Lisesi’nde düzenlenen veli toplantısında velilere etkileşimli tahtalar tanıtılarak öğrencileri ile ilgili bilgi verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Kasım 2013 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yüksekova'da 'etkileşimli' veli toplantısı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Şemsettin Onay Anadolu Lisesi'nde düzenlenen veli toplantısında velilere etkileşimli tahtalar tanıtılarak öğrencileri ile ilgili bilgi verildi.

Yüksekova'da bulunan Şemsettin Onay Anadolu Lisesi'nde düzenlenen veli toplantısına veliler büyük ilgi gösterdi. Çocuklarının sıralarında oturan velilere tüm sınıflara takılan etkileşimli tahtalar, okulun imkanları ve öğrencilerin durumları ile ilgili bilgi verildi. Yüzlerce velinin katıldığı bilgilendirme toplantısında okulun yeterli büyüklükte bir toplantı salonu bulunmadığı için her veli kendi öğrencisinin sınıfında ve sırasında oturdu. Öğretmenler velilere tek tek öğrencilerinin dersleri ve okul içerisindeki davranışları ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi. Velilere öğrencilerinin okul genelinde girdikleri deneme sınavında aldıkları notlar etkileşimli tahtalar üzerinde gösterildi. Veliler de öğretmenlere öğrencilerinin başarısı için neler yapmaları gerektiği konusunda sorular sordu.

Okul Müdürü Mehmet Barış Doğan, velilerin bulunduğu sınıfları tek tek dolaşarak velilerin sorunlarını dinleyerek çeşitli uyarılarda bulundu. Doğan, ayrıca velilere cep telefonlarının öğrencilerin eğitimlerine olan zararlarını anlattı. Son yapılan deneme sınavında okul geneli başarı ortalamasının yüzde 95 olduğunu belirten Doğan, velilere bazı öğrencilerin öğretmenlerinin sürekli uyarılarına rağmen derste Facebook veya Twitter'a girdiğini ve dersten koptuğunu söyleyerek velileri çocuklarını bu konuda uyardı.

Veli toplantısı sonrası İHA muhabirine konuşan veliler, okul ve öğretmenlerden memnun olduklarını belirterek, toplantının oldukça verimli geçtiğini söyledi.

Sürekli okul boykotu ile gündeme gelen Yüksekova ilçesinde ilk kez bir veli toplantısına bu kadar yoğun ilgi gösterilmesi dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber