Ünüvar: Hizmetliler için bir çalışmamız yok

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Ünüvar, hizmetlilerin memur kadrosuna atanmasına ilişkin bir tekliflerinin olmadığını bildirdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2013 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ünüvar: Hizmetliler için bir çalışmamız yok

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyon Başkanı Necdet Ünüvar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, internet üzerinde, "Kamudaki hizmetliler memur mu oluyor?" başlığıyla haber yayımlandığını ve söz konusu haberde, "kamuda görev yapan 107 bin 464 hizmetlinin beklediği memur kadrosuna atanmak için çalışma yapılması gündemde" içeriğine yer verildiğini söyledi.

Türk Sağlık-Sen heyetinin kendisini ziyaretinde böyle bir konunun gündeme getirildiğini, ancak "hizmetlilerin memur kadrosuna atanması için bir çalışma yapıldığına" dair kendisinin bir açıklaması olmadığını belirten Ünüvar, şöyle konuştu:

"Basında, sendika üzerinden, hizmetlilerin memur yapılmasına dair teklifimizin olduğuna dair açıklama var.

Geçenlerde sendika heyeti beni ziyaret etmişti. Torba yasa ile ilgili konular gündeme geldi. Görüşmenin sonlarına doğru, sendika yetkililerinden biri, hizmetlilerin kadroya alınmasına ilişkin bir konu gündeme getirdi.

Kamudaki hizmetliler memur mu oluyor?

Ben de 'Bu konu ilk defa gündeme geliyor. Bu konuya bir bakalım, ne kadar kişi var, kaçı memur olma vasfını taşıyor?" dedim.

Ancak, "Hizmetliler memur mu oluyor? Memurlarla ilgili teklif mi var?" şeklinde benim adıma atfen haberler yapılmış. Böyle bir teklifimiz yok. Sadece, sendika heyetinin ziyareti esnasında, 'hizmetlilerin durumu ile ilgili elinizde rapor varsa onları gönderin' dedim. Bu ifademiz, kamuoyuna yanlış şekilde yansıtılmış.

Hizmetli kardeşlerimiz de devletimizin görevlileri. Onlarla ilgili de şayet lisans, ön lisans mezunu varsa tabii ki onları da daha işlevsel oldukları yerlerde değerlendirmemiz bizim görevimiz. Çünkü biz devlette verimliliği esas alan iktidarız. Ancak, bunun için bir teklimiz gündemde değil."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber