2 mafya okul önünde çatıştı, onlarca öğrenci '5 dakika' ile ölümden döndü!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2006 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Bornova İlçesi'nde meydana gelen silâhlı saldırıda 1 kişi ölürken, 6 kişi de yaralandı. Olay yerinde 60'a yakın boş kovan bulunurken, okulun önünde yaşanan silâhlı çatışmada öğrencilerin yaralanmaması tesellî kaynağı oldu.

Olay, akşam saatlerinde Bornova İlçesi Mustafa Kemal Caddesi'ndeki Hilâl Necmiye Hüsnü Ataberk İlköğretim Okulu önünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 35 S 6091 Kia marka lüks cipe yaklaşan 2 kişi, silâhlarını ateşledi. Otomobil içerisinde bulunan Yasin Öztürk (21) olay yerinde hayatını kaybederken, araç içerisinde bulunan Özer Aydın (27), Kenan Kaya (25), İbrahim İpek (23), Murat Alyans ve olay yerinden geçmekte olan Melisa Side (5) ve annesi Havvanur Gözer (28) yaralandı. Yaralılardan M.A'nın hayâtî tehlikesinin bulunduğu, diğerlerinin durumlarının iyi olduğu belirtildi. Yoldan geçerken yaralanan Havvanur Gözen'in kolunu, 4 yaşındaki kızı Melis Şide'nin ise yanağını kurşunun sıyırdığı öğrenildi.

Olayın ardından geniş çaplı araştırma başlatan polis ekipleri, siâahlı çatışmanın Ejder grubuyla, Kenan Kaya'nın grubu arasında çıktığını belirledi. Emniyet Cinâyet Büro Âmirliği ekipleri, cipte bulunanların K.K, M.A, Ö.A, Y.Ö. ve İ.İ. olduğunu, bu kişilerin hırsızlık, yaralama, cinâyet, uyuşturucu madde bulundurmak gibi suçlardan sâbıkalarının bulunduğunu belirledi. Yetkililer, bu grubun, Bornova ve Bayraklı bölgelerinde başka bir grupla çıkar çatışması içerisinde olduğunu ve geçen ay Kenan Kaya ile birlikte hareket ettikleri ileri sürülen Ümit Karga'nın Bayraklı'da, Murat Üçdal'ın ise Pınarbaşı'nda tabancayla öldürülmüş halde bulunduklarını anımsattılar. Kenan Kaya'nın, geçen ay Bayraklı semtinde, yoldan geçen bir vatandaşın ölümüyle sonuçlanan silahlı çatışmaya girdiği gerekçesiyle arandığı da belirtildi. Olay yerinde yapılan incelemede, cipte bulunanların üzerinde 3 silah bulundu. Cipin ise bir inşaat firması sâhibine ait olduğu ve emâneten bu kişiler tarafından alındığı öğrenildi. Polis, olay yerinde yaptığı incelemede 60'a yakın boş kovan bulurken, mermilerin işyerlerinin camına ve okulun bahçesine isâbet ettiği de tespit edildi. Olayın ardından polis, kaçan 2 kişinin eşkâlini belirleyerek arama çalışmalarına başladı.

Silâhlı saldırının yaşandığı okulun önünde öğrencilerin derste olması büyük bir felâketi önledi. Olayı duyan veliler, okula koşarak çocuklarını eve götürürken, okul erken tâtil edilerek öğrenciler evlerine gönderildi.

Olayda, öğretime devam edilen ilköğretim okulunun duvarına da kurşun isabet etti. Öte yandan, olay yerinde toplanan vatandaşlar, öğrencilerin olayın 5 dakika öncesinde derse girdiklerini belirterek, tepkilerini dile getirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber