Erdoğan: Danıştay'da bir çok engelle karşı karşıyayız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Nisan 2006 14:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Açık konuşuyorum Danıştay'da bir çok engelle karşı karşıyayız" dedi.

Hükümet olarak inşaat sektörüne özel ilgi gösterdiklerini kaydeden Erdoğan, müteahhitlerin konsorsiyumlarla hidroelektrik santral işine girebileceklerini dile getirdi. Türkiye'nin dönüşümünün müteahhitlerle el ele verilerek yapılacağını anlatan Başbakan Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Sorunlarınız olduğunu biliyorum. Ama şunu da takdir etmenizi istiyorum. Yasamada bazı adımları atarız, yürütmede bazı adımları atarız ama yargıdaki adımı bizim atmamız mümkün değil. Şu ana kadar açık konuşuyorum. Danıştay'da bir çok engelle karşı karşıyayız. Bu Danıştay bu ülkenin Danıştay'ı ve kuvvetler ayrılığı prensibi içerisinde yargı başlığı altında yer alıyor. Bir de şunu söylemeliyiz.

Bu ülkenin bir yatırımı var. Bu yatırımın çözülmesi için ne gerekiyorsa onu yapacağız. İşi çözelim. Ben bu noktada sizden bunu bekliyorum. Ama maalesef burada tıkanıp kalıyoruz.

Söyleyin, yetkili kimse onu bulalım. Bu işi çözelim. Enerji konusunda Enerji Bakanlığı mı yetkili onu söyleyin. EPDK mı ilgili, bunu çözmemiz lazım. Çünkü ülke kaybediyor... Bu ülkede fabrikaların sayısını artırmamız lazım. Sınır ötesini aşan sular meselesi var. Bir an önce bu ülkede barajların sayısını artırmamız lazım. Bir taraftan bürokratik oligarşi ile uğraşıyorsunuz. Ödemesiz yılların bütçede yer alması gibi bir mantığı ben kabul etmiyorum böyle bir şey olamaz.

Bunun aşılması için mücadelemizi sürdürüp duruyoruz. Veya bunu anlayanla yürüyeceğiz. Burada da bakıyorsunuz karşınızda yine Danıştay... Bu konudaki çalışmalarda el ele vereceğiz. Dayanışma halinde olacağız. Türkiye'nin kazanması için bunları yapmaya mecburuz.

Bugün özellikle inşaat sektöründe yaşanan canlanmada sizlerle sağladığımız uyumlu işbirliğinin payı var. Türkiye'nin her köşesinde toplu konut projeleri, kentsel dönüşüm projeleri altyapı çalışmaları, yol çalışmaları bütün hızıyla sürmekte. Türkiye'nin her köşesi bir şantiyeye dönüşmüş durumda Türkiye bu hummalı çalışmalarla geleceğini inşa ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber