Diyanet, ilçe sınıflarını değiştirdi

Diyanet İşleri Başkanlığı atama ve yer değiştirme yönetmeliğini 14 Kasım 2013 tarihi itibariyle değiştirdi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 14 Kasım 2013 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyanet, ilçe sınıflarını değiştirdi

Diyanet, ilçe müftüleri, vaizler ve şube müdürlerinin atama ve yer değiştirmelerine esas olmak ilçe sınıflarını değiştirdi

EĞİTİM GÖREVLİSİ KADROSUNA ATAMADA DEĞİŞİKLİK

Yapılan değişiklik:

MADDE 1 - 25/10/2011 tarihli ve 28095 sayılı mükerrer Resmi Gazete'de yayımlanan Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 6 ncı maddesinin birinci fıkrasının (ç) bendinin (2) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve aynı fıkranın (u) bendinin (3) numaralı alt bendi yürürlükten kaldırılmıştır.

"2) Üç yılı Başkanlık teşkilatında olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında toplam on yıl görev yapmış olmak,"

Mevcut hüküm:

Madde 6:
ç) Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı olarak atanabilmek için;
1) Dini yüksek öğrenim mezunu olmak,
2) Başkanlık teşkilatında üç yılı şube müdürü, vaiz veya üstü sayılan görevlerde olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında toplam on yıl görev yapmış olmak,
3) Hafız olmak,
4) Aşere, takrib, tayyibe kursu mezunu veya bu alanlarda yetkinliği Başkanlıkça yapılacak sınavla tespit edilmiş veya tefsir alanında doktora yapmış olmak,

u) Eğitim görevlisi olarak atanabilmek için;
1) En az dört yıllık dini yüksek öğrenim mezunu olmak,
2) Başkanlıkça açılan ihtisas kursunu başarı ile bitirmiş veya ilahiyat alanında doktora yapmış olmak,
3) Kur'an-ı Kerim dersi okutmak üzere eğitim görevlisi olarak atanacaklar için aşere, takrib ve tayyibe alanında yetkinliği Başkanlıkça kabul edilmiş olmak,
4) Yapılacak sınavda başarılı olmak

Değerlendirme

1- Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı olma şartlarında değişiklik yapıldı. Daha önce göreve bağlı daha sıkı şartlar aranırken yeni düzenlemede sadece 3 yılı Diyanette olmak üzere 10 yıl hizmetin bulunması yeterli görüldü.

2- Eğitim görevlisi olarak atanmak için aranan "aşere, takrib ve tayyibe alanında yetkinliği Başkanlıkça kabul edilmiş olmak," şartı kaldırılmıştır.


BAYAN MÜFTÜ YARDIMCILARI İÇİN DÜZENLEME

Yapılan değişiklik:

MADDE 2 - Aynı Yönetmeliğin 11 inci maddesinin üçüncü fıkrasının (b) bendinin (1) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"1) İlk defa dördüncü grupta yer alan illere, bu grupta yer bulunmaması halinde diğer grup illere atanabilir. Bayan il müftü yardımcısı atamalarında bu hüküm uygulanmaz. Atandığı grupta asgari hizmet süresini tamamlayan il müftü yardımcısı, diğer gruplardaki illere atanabilir."

Mevcut hüküm:

(3) Grup ve sınıflar arası atamalar aşağıdaki usule göre yapılır:
a) İl müftüsü;
....
b) İl müftü yardımcısı;
1) İlk defa dördüncü grupta yer alan illere, bu grupta yer bulunmaması halinde diğer grup illere de atanabilir. Atandığı grupta asgari hizmet süresini tamamlayan il müftü yardımcısı, diğer gruplardaki illere atanabilir.
2) Bütün gruplarda asgari hizmet süresini tamamlayan il müftü yardımcısı, grubuna bakılmaksızın daha önce görev yapmadığı illere atanabilir.
3) Beş yıl ilçe müftülüğü yapmış olan ilçe müftüsü, grup şartı aranmadan il müftü yardımcısı olarak atanabilir.

Değerlendirme

Bayan müftü yardımcısı, 4. grupta yer alan ilde yer yok ise başka bir ile atanamayacak.


İLÇE SINIFLARI DEĞİŞTİ

Diyanet, ilçe müftüleri, vaizler ve şube müdürlerinin atama ve yer değiştirmelerine esas olmak ilçe sınıflarını değiştirdi. Yeni sınıfları görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber