Yargıtay'dan 'vefasız kocaya' tazminat cezası

Haber Giriş : 06 Nisan 2006 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yargıtay'dan vefasız eşlere kötü haber geldi. Yargıtay hayati bir ameliyat geçiren, karısıyla ilgilenmeyen kocayı manevi tazminata mahkum etti.

İstanbul'da böbrek hastası olan M.K. adlı kadın, tedavi döneminde eşinden hiçbir destek görmedi. Hastalığın giderek ilerlemesi üzerine ameliyat olmaya karar veren M.K. bu konuda eşinden yardım istedi, ancak hiçbir yardım göremedi. Kendi imkanlarıyla böbrek ameliyatı olan çaresiz kadın, bu süreçte de eşinin desteğinden yoksun kaldı. Tartışan çiftten koca, mahkemeye boşanma davası açtı. Böbrek ameliyatı olmasına rağmen ziyaretine dahi gelmeyen kocasına sinirlenen M.K. de karşı dava açarak, boşanma ve manevi tazminat istedi. Davaya bakan yerel mahkeme, eşler arasında yaşanan olaylardan sonra evlilik birliğinin devamına imkan kalmadığına vurgu yaparak, boşanmaya hükmetti. Böbrek hastası kadının manevi tazminat talebi ise mahkemece reddedildi.

Kadın, bunun üzerine Yargıtay'da temyize başvurdu. Yargıtay 2.Hukuk Dairesi, boşanma kararını onarken, davacı kadın M.K. yönünden manevi tazminat talebinin reddine ilişkin kararı ise bozdu. Yargıtay'ın kararında şöyle denildi:

"Türk Medeni Kanunu'nun 174'üncü maddesi, boşanmaya sebebiyet vermiş olan olaylar yüzünden kişilik hakları saldırıya uğrayan tarafın, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat isteyebileceğini öngörmüştür. Davalı koca, eşinin hastalığı ve hayati önem taşıyan böbrek ameliyatı sürecinde eşiyle ilgilenmemiştir. Bu davranış davacı kadının kişilik haklarına saldırı teşkil eder."

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber