Genel sekreter yardımcıları hala 3600'ü bekliyor

Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve arkadaşları, 10 Mayıs 2013 tarihinde Meclise bir torba kanun teklifi sundu.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Kasım 2013 00:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Genel sekreter yardımcıları hala 3600'ü bekliyor

Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ve arkadaşları, 10 Mayıs 2013 tarihinde Meclise bir torba kanun teklifi sundu.

Bu teklifinde, daire başkanlarının ek göstergelerinin 3600'e çıkarılması maddesi bulunuyordu.

Ancak hem o dönemde hem de sonrasında genel sekreter yardımcılarının unutulduğunu belirtmemize rağmen, sorun çözümsüz bırakıldı ve teklif aynen yasalaştı.

30 maddelik torba kanun teklifi Meclise sunuldu

Gündeme getirdiğimiz haberler sonrasında, konu 2014 ve 2015 yılı toplu sözleşmelerinde de ele alındı. Eğitim Öğretim Hizmetleri Sınıfındaki kararlar bölümünde şu şekilde bir madde yer aldı

"Madde 14- (1) Yükseköğretim kurumları kadrolarında görev yapan genel sekreter yardımcılarının ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi konusunda çalışma yapılacaktır."

Toplu sözleşme mutabakatı, Resmi Gazetede

Bu madde ve bu türden maddeler hükümerin sendikaları oyalamak için koyduğu maddelerdir.

Bu konuda hala bir gelişme olmamıştır.

Teklifi veren ilk vekil olarak, Ak Parti Manisa Milletvekili Recai Berber'in sorununun çözümüne katkı için sorumluluk almasını bekliyoruz.

Bir ziyaretçimizin Haber Gönder yoluyla ilettiği tespitler

Üniversitelerdeki Genel Sekreter Yardımcıları ve Hukuk Müşavirlerinin ek göstergeleri hala 3600 olmadı. Tuhaf... Üst amirimiz olan Genel Sekreterin ek göstergesi 3600 ve makam tazminatı var, alt astımız olan Daire Başkanlarının ek göstergesi 3600 ama arada kalan amir pozisyondaki Genel Sekreter Yardımcılarının ek göstergesi 3000 ve makam tazminatı da yok.

Geçtiğimiz aylarda yapılan 2014-2015 yılları toplu sözleşme metninde yazılı olan ve Resmi Gazetede ilan edilen konu ile ilgili hala bir adım atılmadı. Sizlerden konuyu tekrar gündeme getirmenizi inanın utana sıkıla istirham ediyoruz. Şu an 3600 ek göstergesi kabul edilen ve altı aydır bundan faydalanan Daire Başkanları için kanun teklifi veren Manisa milletvekili Sayın Recai BERBER ve diğer milletvekillerimizin bizi sehven unuttuğuna inanıyoruz ve onların bir eksiğini telafi etmeye çalışıyoruz, unutulduk diyoruz ve umutla bekliyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber